Egy valaki aki szép kérdése:
Milyen ételeket fogyasztott és termesztett Robinson Crusoe a szigetén?
Figyelt kérdés
Elolvastam már a könyvet, de az is volt már 3 hete és nem emlékszek és máshol sem találtam rá választ, reménykedek ti tudtok nekem segíteni amit meg is köszönnék!#Crusoe #Robinson Crusoe ételek #Robinson Crusoe miket evett #Robinson a szigeten lévő ételek #Robinson Crusoe termesztett ételei/gyümölcsei
2021. máj. 12. 18:42
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem emlékszek hogy kukoricát termesztett volna e a szigetén, de javíts ki ha tévedek és bizonyítékot is elfogadnék a könyvből mint olyasfajta idézetféleség.
2021. máj. 12. 18:57
3/6 anonim válasza:
A tutajom most már tekintélyes súlyt elbírhatott, végiggondoltam hát, hogy mivel rakodjam meg és hogyan érjem el, hogy a víz ne sodorja le mindazt a járművemről. A rendelkezésemre álló deszkákkal beborítottam a tutajt. Ezután három matrózláda következett, melyeket feltörtem s kiürítettem. Ezeket élelmiszerekkel töltöttem meg, úgymint kenyérrel, rizzsel, három németalföldi sajttal, öt darab szárított kecskehússal (ilyet gyakorta ettünk a hajón) és némi európai gabonamaradvánnyal, amivel a szárnyasainkat etettük, ám ez utóbbiak mostanra már elfogytak. A gabona egymással elkeveredett árpa és málé volt, melyről később csalódottan derítettem ki, hogy patkányok rágták meg és hasznavehetetlen lett. Ráakadtam a hajósgazda italkészletére is, több doboz volt tele rumosüvegekkel, összesen mintegy huszonöt-harminc liter.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, már csak annyi kéne, hogy gyümölcsök közül miket talált a szigeten, mert azt tudom, hogy vadgalambot és kecskét talált, mit húsforrás. Ja és esetlegesen volt e krumpli vagy valami hasonló, de nem vagyok biztos benne hogy lett volna de ki tudja.
2021. máj. 12. 19:19
5/6 anonim válasza:
Árpát és rizst termesztett, szőlőt és citromot talált. Krumplija nem volt. Egyébként itt a könyv: [link]
Benyomod a CTRL+F-et, beírsz bármilyen étel nevet, ami rémlik a könyvből, vagy gyanús, hogy szerepelhetett benne, és máris kiderül, hogy benne van-e a szövegben, vagy nem.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen olyan sokat segítettetek! Olyan jó, hogy vannak még ilyen emberek!
2021. máj. 12. 21:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!