Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » 10 éves lánynak milyen könyvet...

10 éves lánynak milyen könyvet ajánlanátok? Szeret olvasni,sokat olvas. Mivel nem az én gyerekem,nem tudom pontosan,miket olvasott már,ezért minden ötletet szívesen fogadok. Verne-regények,A váratlan utazás,Robinson Crusoe korai lenne neki?

Figyelt kérdés
2020. máj. 29. 14:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%

Egyiket se olvastam, de ismerek olyat aki 10 évesen ezeket olvasta:

Narnia Krónikái

[link]

A ​Gyűrűk Ura (+ Tolkien egyéb művei)

[link]

Mindkettő fantasy, Narnia világába én is beleolvastam anno. 10 éves simán olvashatja, a Gyűrük urát viszont csak a filmekből ismerem.

Meg még ott az Egy ropi naplója sorozat, ami tényleg gyerekeknek van:

[link]

Ezzel nem is igazán tudsz mellé lőni szerintem, mert még én is elolvastam volna gyerekként, pedig én sci-fi fan vagyok.

2020. máj. 29. 14:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Amiket én szerettem annó:

Szalay Lenke - Mogyoró, Mogyoró kinövi a kabátját, Te már nagylány vagy, Mogyoró! és Mogyoró és a Fiú

Nemere István - A fantasztikus nagynéni, A várúr fia, A titokzatos padlás

Nemere István - Műkincsrablók a kisbolygón, A kupolaváros titka, A kozmosz lovagjai, Az idő vándorai, Állatkert a kozmoszban, A legnagyobb kaland

2020. máj. 29. 15:08
 3/12 anonim ***** válasza:
42%

Leiner Laura könyvei:)

10-25 éves lányok/nők nagy kedvence

2020. máj. 29. 19:28
 4/12 anonim ***** válasza:
70%

Leiner Laurát nem ajánlanám semmiképp. Bugyuta kamasz vackok.

A Narnia tényleg jó, A gyűrűk urához szerintem még kicsi. A hobbit viszont jó lehet. Cornelia Funke Tintaszív sorozata? Dianna Wynne Jones is hasonlóan jópofa.

2020. máj. 29. 21:19
 5/12 anonim ***** válasza:
42%

A Leiner Laura könyvek nem csak bugyuta vackok.

Viszont én 10 éves lánynak nem ajánlanám őket, az még korai. Majd úgy 12-13 ráér elolvasni.

Én Holly Webb könyveit nagyon szerettem 10 évesen, ezek ilyen aranyos, kutyás-cicás történetek. Ezeken kívül nagyon szerettem (sőt, mai napig szeretem) az Egy zizi naplója könyveket. Plusz a Tom Sawyer kalandjai is nagy kedvencem volt már akkor is. (16/L)

2020. máj. 29. 21:44
 6/12 anonim ***** válasza:
36%
#4 Én szerettem olvasni Leiner Laura könyveit tízen éves koromban. Miatta szerettem meg az olvasást. Attól, hogy neked nem tetszik nem kéne így nevezni a könyveit. Nagyon is jók.
2020. máj. 30. 10:26
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Harry Potter könyveket is tudnám ajánlani.
2020. máj. 30. 11:35
 8/12 anonim válasza:
27%
Mivel, hogy lány nem ajánlanák neki se Gyűrük urát, de Harry Pottert, a lányoknak nagyon nem jó harcokkal teli könyveket adni, bár ez a gyerektől is függ. Én az 5-ös válasz könyveit, vagy a Vukot ajánlanám inkább.
2020. jún. 3. 15:35
 9/12 anonim ***** válasza:
86%

A Harry Potter annyira nem vészes egy lánynak (én is lány vagyok és szeretem). Való lányoknak is, csak nem egy tíz évesnek. A Gyűrűk ura meg pláne, abba teljesen belezavarodna.

A Vuk az jó ötlet, meg talán a Két Lotti, én azt tíz évesen nagyon szerettem.

Meg a Geronimo és Tea Stilton könyvek, azok pont ennek a korosztálynak a legjobbak. És Tea Stiltonokból egy csomó mindent tanulhat is különböző országokról és azok kultúrájáról.

2020. jún. 3. 15:45
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha szereti a nyomozós, de vicces könyveket, a Bors Bori könyveket ajánlanám. A tíz éves húgom odáig ven értük.
2020. jún. 4. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!