10 éves lánynak milyen könyvet ajánlanátok? Szeret olvasni,sokat olvas. Mivel nem az én gyerekem,nem tudom pontosan,miket olvasott már,ezért minden ötletet szívesen fogadok. Verne-regények,A váratlan utazás,Robinson Crusoe korai lenne neki?
Egyiket se olvastam, de ismerek olyat aki 10 évesen ezeket olvasta:
Narnia Krónikái
A Gyűrűk Ura (+ Tolkien egyéb művei)
Mindkettő fantasy, Narnia világába én is beleolvastam anno. 10 éves simán olvashatja, a Gyűrük urát viszont csak a filmekből ismerem.
Meg még ott az Egy ropi naplója sorozat, ami tényleg gyerekeknek van:
Ezzel nem is igazán tudsz mellé lőni szerintem, mert még én is elolvastam volna gyerekként, pedig én sci-fi fan vagyok.
Amiket én szerettem annó:
Szalay Lenke - Mogyoró, Mogyoró kinövi a kabátját, Te már nagylány vagy, Mogyoró! és Mogyoró és a Fiú
Nemere István - A fantasztikus nagynéni, A várúr fia, A titokzatos padlás
Nemere István - Műkincsrablók a kisbolygón, A kupolaváros titka, A kozmosz lovagjai, Az idő vándorai, Állatkert a kozmoszban, A legnagyobb kaland
Leiner Laura könyvei:)
10-25 éves lányok/nők nagy kedvence
Leiner Laurát nem ajánlanám semmiképp. Bugyuta kamasz vackok.
A Narnia tényleg jó, A gyűrűk urához szerintem még kicsi. A hobbit viszont jó lehet. Cornelia Funke Tintaszív sorozata? Dianna Wynne Jones is hasonlóan jópofa.
A Leiner Laura könyvek nem csak bugyuta vackok.
Viszont én 10 éves lánynak nem ajánlanám őket, az még korai. Majd úgy 12-13 ráér elolvasni.
Én Holly Webb könyveit nagyon szerettem 10 évesen, ezek ilyen aranyos, kutyás-cicás történetek. Ezeken kívül nagyon szerettem (sőt, mai napig szeretem) az Egy zizi naplója könyveket. Plusz a Tom Sawyer kalandjai is nagy kedvencem volt már akkor is. (16/L)
A Harry Potter annyira nem vészes egy lánynak (én is lány vagyok és szeretem). Való lányoknak is, csak nem egy tíz évesnek. A Gyűrűk ura meg pláne, abba teljesen belezavarodna.
A Vuk az jó ötlet, meg talán a Két Lotti, én azt tíz évesen nagyon szerettem.
Meg a Geronimo és Tea Stilton könyvek, azok pont ennek a korosztálynak a legjobbak. És Tea Stiltonokból egy csomó mindent tanulhat is különböző országokról és azok kultúrájáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!