Kezdőoldal » Otthon » Kert » A leszedett csalán meddig csíp?

A leszedett csalán meddig csíp?

Figyelt kérdés
Ha tegnap kesztyűben leszedtem, ma már hozzáérhetek, hogy levagdossam róla a leveleket teának?

2021. máj. 17. 14:11
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Amíg a hangyasavas törékeny szőrök törni képesek maradnak.
2021. máj. 17. 14:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem addig ameddig teljesen ki nem szárad.
2021. máj. 17. 14:49
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
le kell simogatni a szőröket, vagy kesztyűben kell lecsipkedni a leveleket
2021. máj. 17. 14:58
 4/5 anonim ***** válasza:
80%

Megszárítottan is csíp, amíg "szőrös".

Lehetséges megoldások:

- gumikesztyűben csipkeded le a leveleket,

- ollóval levagdosod (másik kezedet védd kesztyűvel),

- ha nem vagy allergiás a csalánra és bírod a csípését, akkor tépdesd le puszta kézzel. Kellemetlen, mert egy ideig csíp, de kibírható - csak fölösleges ez a megoldás. Utána kanállal juttathatod a vizébe.

2021. máj. 17. 16:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha porszáraz lett, akkor már legfeljebb akkor szúr meg egy-egy tűje, ha marékostól szorongatod, de akkor se nagyon.

Én pár hete szedtem, a fiatal hajtásokat szoktam levagdosni bőr munkáskesztyűben metszőollóval, kb. 10 cm hosszban, és a szárat is felhasználom. Kb. 10-14 napig száradt fűtött szobában, két rekeszben vékonyan kiterítve. Már száraz volt a szára, de nem porszáraz, azaz nem pattant el üvegszerűen, úgyhogy amikor kesztyű nélkül nejlonba gyűrtem, pár megszúrt, de nem volt vészes, elmúlt 3 perc alatt. A rendes szúrással ellentétben, ami hosszú órákig fáj.

Teának úgy szoktam, hogy a teatojásba gyömöszölöm kesztyű meg minden nélkül, és soha nem csíp meg.

2021. máj. 17. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!