A leszedett csalán meddig csíp?
Megszárítottan is csíp, amíg "szőrös".
Lehetséges megoldások:
- gumikesztyűben csipkeded le a leveleket,
- ollóval levagdosod (másik kezedet védd kesztyűvel),
- ha nem vagy allergiás a csalánra és bírod a csípését, akkor tépdesd le puszta kézzel. Kellemetlen, mert egy ideig csíp, de kibírható - csak fölösleges ez a megoldás. Utána kanállal juttathatod a vizébe.
Ha porszáraz lett, akkor már legfeljebb akkor szúr meg egy-egy tűje, ha marékostól szorongatod, de akkor se nagyon.
Én pár hete szedtem, a fiatal hajtásokat szoktam levagdosni bőr munkáskesztyűben metszőollóval, kb. 10 cm hosszban, és a szárat is felhasználom. Kb. 10-14 napig száradt fűtött szobában, két rekeszben vékonyan kiterítve. Már száraz volt a szára, de nem porszáraz, azaz nem pattant el üvegszerűen, úgyhogy amikor kesztyű nélkül nejlonba gyűrtem, pár megszúrt, de nem volt vészes, elmúlt 3 perc alatt. A rendes szúrással ellentétben, ami hosszú órákig fáj.
Teának úgy szoktam, hogy a teatojásba gyömöszölöm kesztyű meg minden nélkül, és soha nem csíp meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!