Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nyáron a csalánosban időnként...

Nyáron a csalánosban időnként a csalánlevelekről "füstfelhő" lövell. Ezek a csalán magjai? Mi által történik, és pontosan hogyan és mi történik ilyenkor?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 20. 21:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Netán a pollen lehet, de biztosan nem a magvak.
2021. ápr. 20. 21:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Így van, a magok nem porszerűek. De a pollen se a leveleken terem, szóval fogalmam sincs, mi lehet az. Nálunk is van csalán, szoktam is szedni, de ilyesmit még nem figyeltem meg.
2021. ápr. 21. 16:35
 3/5 A kérdező kommentje:

Érdemes ücsörögve figyelni a csalánost nyáron majd. :) Nem emlékszem, mely hónapban tapasztaltam, de mintha: "PHAHHHH", hirtelen kilehellne egy csomó pollent az egyik csalán (ezek szerint lehet, hogy azt), és ez 5-8 másodpercenként megismétlődik nappal, úgy emlékszem, másik csalán növényből, tehát mikor egyik csinálja, mikor meg egy másik, asszem.

A csalán így szaporodna? Szélporzás, plusz kilökődés...?

2021. ápr. 22. 14:49
 4/5 anonim ***** válasza:
A nap mely szakában szoktad ezt látni? Talán a reggeli órákban?
2021. ápr. 27. 11:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Dél, koradélután.
2021. ápr. 27. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!