A csalán mi ellen védekezik?
Figyelt kérdés
Melyik élőlény fogyasztaná előszeretettel, ha nem csiklandozná meg az orrát? A csalán mikor döntött úgy a természetben, hogy ilyen védelmi pajzsot fejleszt a leveleire?2020. júl. 23. 15:13
1/11 anonim válasza:
Nálam a kacsák meg a libák imádják a csalánt.
3/11 anonim válasza:
ellened védekezik. a kacsákat, libákat nem hatják meg a csalánszőrök, egész kicsi koruktól lehet nekik adni, nagyon szeretik.
4/11 anonim válasza:
Ja, olyan lehet libának, disznónak, mint neked a szénsavas üdítő! :)
5/11 A kérdező kommentje:
Végül mégsem jött be neki ez a védelmi pajzs, hiszen mint olvastam kacsa, disznó megeszi. Lehet, hogy ezt a csiklandozást nem is saját maga megóvására szánta, csak egy sima bőrű így gondolja, hiszen viszket,csíp?
2020. júl. 23. 16:35
6/11 anonim válasza:
a csalán nem csak a mi éghajlatunkon őshonos amúgy, máshol meg más állatok vannak, amik ellen lehet hogy jó védekezési módszer a hangyasav
7/11 anonim válasza:
még az ember is megeszi a csalánt, úgy készítik, mint a spenótot. egészen kicsiként szedik le. állítólag még egészséges is, én nem kóstoltam, de hallottam ismerősöktől, illetve láttam a piacon, hogy néha árulják.
8/11 anonim válasza:
7-re:
Csalántea gyógyteaként is használatos.
9/11 anonim válasza:
nyersen is ehető, én túrókrémben próbáltam
10/11 anonim válasza:
Hallottam és olvastam is, hogy a teája jót tesz a hajnak.
Egyes hajsamponoknak is alkotórésze.
Egy hadifogolytól hallottam, aki a SzU-ban volt fogoly, hogy nekik sokszor abból a csalánból főzték a levest, ami az előző lecsipedés óta kinőtt. Állítólag az arcot puffadttá teszi, tehát ha ellenőrizték a fogolytábort, a foglyokkal való törődést, akkor azok "jó húsban" voltak és az ellenőrök elégedetten távoztak. Állítólag valaha raboknak is adták bírósági tárgyalás előtt ugyanilyen céllal, azaz hogy jól nézzen ki a rab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!