Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nyúlt meg a levendula...

Miért nyúlt meg a levendula palántám?

Figyelt kérdés

Elcsábultam egy levendula palánta vásárlásra. Azt olvastam, hogy megmaradhat kiültetés nélkül, ha elég nagy a cserepe.

Átültettem és már nagyon sokat nőtt 2 hónap alatt. Viszont azt nem tudom, hogy mennyire normális, hogy több hajtása már 20 cm, viszont ezek lefelé csüngenek,mintha egy futónövény lenne, nem tudja magát tartani, van 2 felfelé álló is, ezek rövidebbek,a levelük is nagyobb. A lefelé lógóak is folyamatosan nőnek, hozzák az új kis levelet.

Ez normálisnak számít? Erre a témára semmit se találtam.

Köszönöm előre is a válaszokat!

#levendula #palánta #levendulapalána #megnyúltpalánta
2021. máj. 3. 11:05
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Örülünk, hogy sikerült. :)

(Meg a visszajelzésnek is örülünk.)

Most nem volt igazi tél. Ha bejönne véletlenül egy ilyen -20, akkor cserépben már kérdéses lenne. Igaz, hogy erkélyen mindig melegebb van, mint lent, de azért a gyökerek érzékenyebbek, és a talajhő fűtő hatása nélkül cserépben kevesebbet bírnak. Ha netán ilyen lenne, akkor vidd be erre a pár napra valami fűtetlen belső térbe, pl. lépcsőházba, ha ott hideg van. Ha nincs ilyen helyed, csak meleg, akkor pedig told a cserepet az erkély belső sarkában a fal mellé (meleget sugároz), és tegyél mellé meg alá rongyokat, ami gátolja az erősebb átfagyást. Meg persze, öntözni fagyban is szükséges egy kicsit, mert a fagyott víz bizonyos mértékben tud szublimálni (felolvadás nélkül elpárologni), és a teljesen megfagyott föld is kiszárad egy idő után. De ha fagyott földre meleg vizet öntesz, a hirtelen kiolvadástól elpusztulnak a gyökerek. Én ilyenkor havat szoktam rátenni, és majd ráolvad, vagy teszek ki flakonban vizet, és mikor már kezd pillésedni, akkor öntök a cserepes növényekre egy keveset.

2023. ápr. 15. 06:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!