Miért nyúlt meg a levendula palántám?
Elcsábultam egy levendula palánta vásárlásra. Azt olvastam, hogy megmaradhat kiültetés nélkül, ha elég nagy a cserepe.
Átültettem és már nagyon sokat nőtt 2 hónap alatt. Viszont azt nem tudom, hogy mennyire normális, hogy több hajtása már 20 cm, viszont ezek lefelé csüngenek,mintha egy futónövény lenne, nem tudja magát tartani, van 2 felfelé álló is, ezek rövidebbek,a levelük is nagyobb. A lefelé lógóak is folyamatosan nőnek, hozzák az új kis levelet.
Ez normálisnak számít? Erre a témára semmit se találtam.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Oh,értem, köszönöm!
Amint ideér a Nap, mindig odateszem, ahol érni tudja, nyáron majd többször lesz napos hely, de sajna az sem egész nap :(
Nagyon köszönöm a válaszokat! Ki is tettem erkélyre. Eddig a hideg miatt nem mertem, inkább csak akkor tettem ki, amikor idesütött a nap, idebenn pedig az ablaknál volt. Belegondolva odakint már világos van amikor még nem húzom fel a redőnyt, vagy épp már lehúzom estefelé.
Bízom benne, hogy megmarad :)
Mindenkinek szép napot kívánok!
Télálló növény amúgy, nálam a kertben él 20 éve.
Ha bent tartottad, akkor lehet, hogy full napon megégnek a levelek, ahogy egy hófehér ember is felég, ha kifekszik délben napozni. Pár napig csak valamin keresztül érje a nap, vagy pedig csak kora délelőtt és késő délután.
Cserépben ne tartsd kint télen, de földben nyugodtan. A mi lakótömbünk előtt évek óta télen-nyáron kinn van legalább 20 tő a földben a járda mellett. Már hajtják a virágaikat. Nekem az erkélyen van 4 tó, balkonládában, évek óta.
Ha a lakásban tartottad, akkor valóban jó, ha fokozatosan szoktatod a naphoz, akár csak a kaktuszokat szokták.
Nagyon köszönöm az új válaszokat is! Nagyon kedvesek vagytok!
Kitettem az erkélyre, már nem nyúlik, erősödtek a hajtások, a megnyúlt hajtásokon új kis hajtások nőttek és azok már felfelé nőnek.
Egyébként áprilisban tettem el magokat is földbe, előtte 6 hétig hűtőben tároltam a hideghatás miatt, és ők is kihajtottak, 4 levelet hoztak már.
Még mindig meg van a levendula, nagyon szép bokros lett, cserépben van továbbra is, tavaly virágzott is, már hozza a szép új hajtásokat is ^^
Köszönöm a tanácsokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!