Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mini kaktusz öntözése?

Mini kaktusz öntözése?

Figyelt kérdés

Van pár mini kaktuszom olyan 1,5-2 éve, kb 3-5 centisek. Mindenhol azt olvasom, hogy elég 1-2 hetente öntözni őket. Viszont ezeknek a földje már 1-2 nap (!) alatt teljesen kiszárad. Ez normális? Elég száraz a szoba levegője, de a többi (van még pár egyszerű növényem, korallvirág ilyenek) jól elvan. Milyen gyakran öntözzek így? (Elég kezdő növénynevelő vagyok egyébként)

Egyébként egy időben növekedésnek indultak, de aztán az abbamaradt.. testvéremé meg már dupla akkora, pedig csak egymás melletti ablakokban vannak, és szerintem ő nem foglalkozik annyit a növényeivel :(

2021. ápr. 9. 18:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem nagyon pici cserépben vannak? Esetleg friss kaktuszoknak való virágföldet rakj a cserépbe
2021. ápr. 9. 18:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Természetellenes kereskedelmi szokás a kicsi cserép.
2021. ápr. 9. 21:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Hű, ekkora hozzá nem értést...

Eleve, a kaktuszoknak nagyon kicsi cserépben kell lenni, hogy gyorsan ki tudjon száradni a földjük, és ne csak a testük, hanem a tüskézetük nőjön, vagyis megmaradjon a fajra jellemző kinézet. A kereskedelemben gyakran még túl nagy cserépben is árulják őket, hogy a nagy cseréptől nagyobbnak tűnjenek.

Ha most ilyenek, ezeket idén még nem kell átültetni, némelyiket még jövőre se:

[link]

Akár utána is lehetett volna nézni a kaktuszok tartásának. Az alapismeret, hogy szobában nem szabad kaktuszt tartani. Nyáron szabadban (beleértve erkélyt, külső ablakpárkányt), 2-4 hetente öntözve. Télen 0-15 fok közti helyen, 10 fok körül már bármilyen sötét lehet a hely, és télen nem szabad egyáltalán öntözni. Télen nem szabad nekik semmit se fejlődni. A tieid már szörnyen nézhetnek ki (hacsak nem friss beszerzések).

Nekem van párszáz, idén egy hete öntöztem meg őket először. Előtte meg november elején. Nyáron havonta szoktam öntözni. Évente 2-3 alkalommal tápoldatot is kapnak. Már most is vannak virágzók, és ősz végéig mindig lesznek.

2021. ápr. 10. 08:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az utolsótól nem értem a lekezelő hangnemet, de nem foglalkozok vele. Igazából van egy növénydoktor ismerősöm (de most nem tudok beszélni vele), és ő külön megdicsérte őket, milyen szépek. Szóval köszönöm, de nem néznek ki szörnyen :) csak éppen 2 éve nem nőttek semmit.
2021. ápr. 10. 13:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Mutass már fotókat azokról a kaktuszokról, amiket 2 éve bent tartasz, agyonöntözve, és nem néznek ki szörnyen.
2021. ápr. 10. 14:09
 6/6 anonim válasza:
Nekem is szobában vannak a kaltuszaim és nagyon jól megvannak. Évente 5 bő öntözés és cső, tápot ha akarsz de nem muszáj, kaktuszföld, tél előtt pedig száraz legyen a földjük azaz úgy kezdjék a telet. Nem nagy cucc....
2021. aug. 28. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!