Ha kint van a tűző napon 40 °C-ban a kaktuszom és pár óra alatt kiszárad a földje, akkor milyen gyakran szabad önteni rá vizet?
Előző válaszoló vagyok:
Viszont meleg nyári napokon ne sajnáljuk a vizet, gyakrabban is locsolhatunk. Meghálálják kaktuszaink azt is, ha ilyenkor locsolórózsával megpermetezzük. Viszont ezt ne a tűző napsütésben tegyük, de legyen ideje azért megszáradnia a kaktusznak. Pelyhes fajtáknál ne permetezzük, mert akkor tönkre mehetnek.
Kánikulában inkább ne locsoljunk. Ez furának tűnhet, de inkább mellőzzük ezeken a napokon az öntözést. Ugyanis, ha locsolunk kaktuszaink fejlődnek és a friss részek megégnek a tűző napon. Ha nem locsolunk, akkor a kaktuszok kicsit visszahúzódnak, nem fejlődnek, és nem égnek meg a napon.
link:
Ha valóban kaktuszról van szó, nem valami egyéb, vízigényesebb pozsgásról, akkor az égvilágon semmi baja nem lesz, ha egy-két hónapig öntözés nélkül lesz a 40 fokon.
2 hétnél gyakrabban ilyenkor se érdemes öntözni, mert a forró, száraz tartástól fog szép nagy, fajtára jellemző tüskéket fejleszteni. Ha gyakrabban öntözöd, akkor csak hizlalod a kaktusztestet, így kicsik lesznek a tüskék.
A kaktusz nagyon sok mindent kibír, csak egy dolgot nem - a túl sok vizet.
Sok évvel ezelőtt új lakásba költöztem ami fél évig üres volt. A szobában az ablakpárkányon ott felejtettek egy kaktuszt. Ott állt szegény fél évig a tűző napon „étlen-szomjan". Beleállítottam vízbe addig amíg a földje már nem vetett buborékot. Ez a kaktusz a mai napig él. Én nem vagyok kaktusz rajongó ez az egy cserép azonban mindig arra emlékeztet milyen erős az élniakarása, milyen csodálatos a természet.
Szereti a szárazságot...
Nekem akkor kezdett virágozni a kaktuszom, mikor pár évtized után meguntam , és kiraktam a szobából az udvarra senyvedni. Alig öntöztem... És egyszer csak virágokat hozott... Amíg rendesen kapott vizet, azt hittem nem virágzó kaktusz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!