Megrepedt kaktusz?
Nem jól írjátok. A kaktusz nem paradicsom meg nem cseresznye. A kaktuszok eleve úgy alakultak ki az évmilliók során, hogy fél-egy évig nem kapnak vizet, aztán egyszerre sokat. A gyökérnyomásuk nagyon kicsi, ezért az alig nedves talajból nem is tudnak vizet felvenni, csak a fokozottabb mértékben nedvesből. (Nyilván itt nem a kevéssé öntözött talajt értem, hanem azt, ami már alig tartalmaz pár vízmolekulát, de amiben pl. egy lucerna még vígan elél, és szedegeti kifelé a vizet.)
Éppen ezért, úgy is kell öntözni őket, hogy ritkán, de akkor olyan sokat önteni rájuk, amennyit fel tud venni a földjük. Egészséges kaktusznak ettől nem lehet baja. Utána lehet nézni bármi kaktuszos oldalon.
Nekem van vagy 300 kaktuszom (régebben több volt), tavasztól őszig 4-5 hetente öntözöm őket, annyi vizet öntve alájuk, amennyit csak fel tud venni a földjük, vagyis totál saras lesz olyankor a föld. Novembertől márciusig aztán szárazon vannak a hideg telelőhelyen. Szóval minden úgy van, ahogy kell. És virágzanak rogyásig, vagy 9 hónapon át.
Kérdező: mutathatnál pár fotót a sajátodról, hátha úgy tippelni lehetne a bajára. (Úgy mellékesen, szerintem nem ez a fajta van neked, egy kétökölnyi méretű ebből igen komoly pénzbe kerülne. Inkább valami hosszabb tüskéjű Echinopsis lehet: [link] )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!