Kezdőoldal » Otthon » Kert » Láncfürészben lánc kenőolaj?

Láncfürészben lánc kenőolaj?

Figyelt kérdés
Nah szoval az van hogy van egy kinai láncfürészem és sokszor gondolkozok hogy vajon vegyek drágabb olajat vagy jó a olcsobb is mert ha öröké a drágabbat veszem abból egy új vezetőt és mindent lehetne venni,és halottam ojat hogy fözöolajat de szerintem nem nagyon jó

2020. nov. 26. 21:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Mindenképpen lánckenő olaj legyen, mert az "vastagabb", nehezebben pörög le a láncról amikor a vezető végén fordul a lánc.

Én a biciklimre is láncfűrészhez való olajat használok, csendesebb tőle a lánc és tovább bírja egy kenéssel :D

Nem fontos a legdrágábbat venni, az olcsóbb is megteszi. A lánc a csillagkerék és a vezető ígyis-úgyis el fog kopni egy idő után

Étolajat ne használj, az nem arra való, attól ragacsos lesz, stb. az nem jó kenésre, csak főzésre! Semmit se kenj étolajjal!

2020. nov. 26. 21:55
 2/7 anonim ***** válasza:
75%

Étolaj (főleg a használt) pillanatok alatt kinyírja az egész olajozási rendszert.

Megeszi az összes gumitömítést, rárohad mindenre, ha felmelegedik akkor ráég a vezetőre és láncra. Legnagyobb barmoság mikor étolajat öntenek egy láncfűrészbe. Láttam már pár ilyet sajnos...

Egyébként meg bármilyen ÁSVÁNYI hajtómű/motor olaj önthető a gépbe.

Én pl. tudtam nagyon olcsón venni egy hordó (200 liter) hajtóműolajat, azt használom évek óta a láncosba.

Kicsit többet fogyaszt mert hígabb mint a lánckenőolaj, de nem számít mert nagyon olcsó volt.

Amúgy meg igen, a legolcsóbb bolti lánckenőolaj is megteszi. Már ha lehet ilyet kapni, mert én amiket szoktam látni a legolcsóbb 1000ft/liter.

2020. nov. 27. 01:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Így van, étolaj ráég, meg különben is csak a bajt okozza.

Bármilyen viszonylag sűrűbb ásványi olaj megteszi, ha nem profi fűrészes vagy, és nem literszám használod minden egyes nap. Én is hajtóműolajat használok, mert az van olcsón (0 Ft/liter). Amennyivel hígabb, annyival többet kap a lánc, szóval nincs jelentősége a különbségnek. Egy kínai fűrész esetében egyébként sincs sok esély rá, hogy a motor tovább bírja, mint a vezetőlap. (Csak hogy biztassalak. :)

2020. nov. 27. 09:10
 4/7 anonim ***** válasza:
na itt mindenki a vasútról lo... szer... akarom mondani veszi az MK8-at? :D
2020. nov. 27. 10:46
 5/7 A kérdező kommentje:
3.válaszoló,te egy akkora baromságot mondtál most hogy még az isten is kacagja,kinai láncfürészben is van jó,és amugy is szerelek javitok kianiakot
2020. nov. 27. 23:56
 6/7 anonim válasza:
66%
A Tesco ban veszel egy kanna 10w40 olajat,és ok.a legolcsóbbat válaszd,kicsit hígabb minta lánckenő olaj,gyakrabban kell után tölteni.
2020. dec. 7. 18:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Az 5W30-10W30 motorolajjal helyettesíthető. Mi csak ezt használjuk erdészetben, főként hidegben.
2022. nov. 26. 23:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!