Láncfürészben lánc kenőolaj?
Mindenképpen lánckenő olaj legyen, mert az "vastagabb", nehezebben pörög le a láncról amikor a vezető végén fordul a lánc.
Én a biciklimre is láncfűrészhez való olajat használok, csendesebb tőle a lánc és tovább bírja egy kenéssel :D
Nem fontos a legdrágábbat venni, az olcsóbb is megteszi. A lánc a csillagkerék és a vezető ígyis-úgyis el fog kopni egy idő után
Étolajat ne használj, az nem arra való, attól ragacsos lesz, stb. az nem jó kenésre, csak főzésre! Semmit se kenj étolajjal!
Étolaj (főleg a használt) pillanatok alatt kinyírja az egész olajozási rendszert.
Megeszi az összes gumitömítést, rárohad mindenre, ha felmelegedik akkor ráég a vezetőre és láncra. Legnagyobb barmoság mikor étolajat öntenek egy láncfűrészbe. Láttam már pár ilyet sajnos...
Egyébként meg bármilyen ÁSVÁNYI hajtómű/motor olaj önthető a gépbe.
Én pl. tudtam nagyon olcsón venni egy hordó (200 liter) hajtóműolajat, azt használom évek óta a láncosba.
Kicsit többet fogyaszt mert hígabb mint a lánckenőolaj, de nem számít mert nagyon olcsó volt.
Amúgy meg igen, a legolcsóbb bolti lánckenőolaj is megteszi. Már ha lehet ilyet kapni, mert én amiket szoktam látni a legolcsóbb 1000ft/liter.
Így van, étolaj ráég, meg különben is csak a bajt okozza.
Bármilyen viszonylag sűrűbb ásványi olaj megteszi, ha nem profi fűrészes vagy, és nem literszám használod minden egyes nap. Én is hajtóműolajat használok, mert az van olcsón (0 Ft/liter). Amennyivel hígabb, annyival többet kap a lánc, szóval nincs jelentősége a különbségnek. Egy kínai fűrész esetében egyébként sincs sok esély rá, hogy a motor tovább bírja, mint a vezetőlap. (Csak hogy biztassalak. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!