Tényleg káros az előző lakó által itt hagyott erjedt must a pincében? (Cefre?)
Egyáltalán nem értek a borokhoz, nem is akarok foglalkozni ilyesmivel, viszont futólag valaki megnézte (mert kértem tőle tanácsot, mit lehet evvel tenni), és bár ő sem hozzáértő, de "fúj, cefre" felkiáltással tanácsolta, hogy öntsem ki a hordókból.
Laikusként annyit hallottam, hogy minél régebbi egy bor, annál értékesebb. Szerinte viszont ez tönkrement, és ki kell önteni, sőt, szerinte lehet, hogy veszélyes.
CO veszélyt okozhat, amikor a pincében tartózkodom? Vagy párolog az etilakohol? Netán metilalkohol? Ezek közül csak a CO veszélyes, vagy mind a három, ha belélegzem? (Szokott féjni a fejem, miután a pincében tartózkodom, bár nem mindegyik esetben. És az is lehet, hogy más okozza.)
Mi lehet igaz abból, amit az illető vélt, hogy ez valami rossz minőség cefre, nem pedig értékes bor?
Azért kérek előbb itt is tanácsot, hogy mit tegyek evvel az erjesztett musttal, vagy cefrével, vagy micsodával, mert nem akarom úgy eltávolítani, megsemmisíteni, hogy utólag valaki szól, hogy értékes bor is lehetett igazából. Valamint hogy veszélyes-e (pl kipárolgás, netán robbanásveszély miatt), hogy a hordóban van ez a lötty.
Oké, távból nem tudhatjátok biztosan, mi ez, de a lehetséges varáicáiókat mondjátok el, kérlek, és azt, hogy milyen esetek zárhatóak ki biztosan?
Nem oktattam ki senkit, hanem ha megfogalmazok valamit, akkor annak van értelme, ha megpróbálják helyesen értelmezni, és az első 4 hozzászóló nem vette a fáradtságot.
A többiek viszont igen, és az ő hasznos válaszaikat köszönöm.
Egyébként, kedves előző előtti: nem a CO-ra gondolsz, CO2 helyett? A CO az, ami keletkezik és megül alul, és a bortermeléssel keletkezik. Csak kérdem. Mert nem mindegy.
Mármint nem az előző előtti, hanem a 17:49.
CO / CO2 ??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!