Miért nem hoz termést a padlizsán?
Nem jellemző, hogy ne legyen termő.
Kertben van, napos helyen, fáktól távol, meg minden rendben a helyükkel? A nem megfelelő hely miatt fordulhat elő, hogy nem kötnek. Vagy tápanyagprobléma miatt. 1-2 fotó nem ártana, hátha lehetne látni valamit.
Bizony elő fordulhat hogy nincs termő, az h miért az jó kérdés lehet a mag miatt lehet a tápanyag vagy víz.
Nekem a dinnye nem hozott termőt de azt direkt úgy locsoltam hogy kicsit le kókadjon, aztán figyeltem mennyi idő alatt tér magához ( kísérlet féleség ).
Külföldön dolgoztam olyan üvegházban ahol cukkinit termesztettek és ott meg az a probléma fordult elő hogy nem nyíltak a porzók, át kellett menni egy másik üvegházba fiú virágot szedni majd ecsettel kellett be porozni( meg temékenyíteni) a lány virágokat.
1es voltam
De itt nem dinnyéről meg cukkiniről van szó. Azoknál vannak olyan fajták, amiknél eleve nincs is porzós virág, más fajtáknál meg csak mutatóba egy-kettő. De aminél van is mindkettő, azok is először jellemzően csak porzóst hoznak, és csak ha kellően megerősödtek, akkor hozzák a termőst.
De a padlizsán nem kabakos, ezt illene tudni, hanem a paradicsom közeli rokona, ott egy virágban van a porzó meg a bibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!