Mikor szedhető a padlizsán?
Olvasgattam neten, de semmire se jutottam.
Nekem ilyen hosszúkás fajta van, szóval nem a bolti kövér padlizsán. Viszont idén van először, ezt is úgy kaptuk. Fogalmam sincs mikor lehet leszedni. Még a színe se változik, mert kezdettől fogva sötétlila.
Most leszedtem viszont egyet, mert már hetek óta ugyanakkora. Felvágtam és a száránál még olyan zöldes, ott nincs mag, csak az aljában.
Mi van ha kicsit éretlenebb padlizsánt megeszem? Lesz tőle bajom?
Ha már hetek óta ugyanakkora, akkor már rettentő vén, biztos keserű is, a malac még megeszi...
Amikor eléri a teljes méretét, akkor egyből szedni kell. Ha már kicsit is öreg, azt meglátni, mert fiatal korában nagyon sötét, csillogó felszínű, aztán ha öregedni kezd, akkor kezd a feketéslila szín kicsit barnásba átmenni, és megszűnik a csillogás, mattabb lesz.
Én hetente kétszer szoktam szedni, mert a vén nem jó ízű.
Az nem probléma, ha valamivel korábban veszed le. A zöld foltok nem fognak eltűnni, ez fajtajellemző, hogy melyiken vannak ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!