Kezdőoldal » Otthon » Kert » Padlizsántermesztőktől kérdezn...

Padlizsántermesztőktől kérdezném: a padlizsán gyökere olyan érzékeny a gyökérsérülésre, mint a paprikáé, vagy ugyanolyan regeneratív, mint a paradicsomé?

Figyelt kérdés

Egy hatalmas cserépben leledzik 12 padlizsánpalántám, a fóliasátorban tartom őket. Még soha nem neveltem padlizsánt. Mivel hideg van odakint, 15 fok alá hűl a levegő éjszaka, nem mertem még a növényeket kiültetni.

A kérdésem még egyszer: a cserépben a tucatnyi növény gyökere össze lehet gabalyodva, paradicsomnál ez nem gáz, azok megmaradnak, ha sérül a gyökér. Megmaradnak, ha kiültetem őket vagy ugyanúgy elpusztul néhány, mint a paprikánál?

2014. máj. 31. 19:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Nyugtogtan ültesd ki. A miénken már pici padlizsán is van.

Nem olyan kényes.

2014. máj. 31. 19:30
 2/2 anonim ***** válasza:

15 fok az kiváló neki éjszaka. 10 fok alatt áll le a fejlődése, de akkor sem károsodik, nappal, mikor melegebb van, növekszik.

Ilyen későn kiültetve már nem sok sikered lesz, mert ha rájuk jön a júniusi hőség, az eléggé visszaveti a palánták fejlődését. Az enyémek már 3 hete kint vannak, de idén már április végén is kitehettem volna őket, ha merem.

Az is lehet, hogy megvénültek a palántáid, azaz túl öregek a méretükhöz képest, így ez is nehezíti az indulásukat.

A paprikákkal is elrontasz valamit, ha nem marad meg mind.

Én minden évben kiültetek virágládából 2-300 db-ot, de olyan még nem volt, hogy elpusztuljon egy is, amit nem rágott el valamit.

2014. jún. 2. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!