Mi baja az ananászomnak, mit csináljak vele?
Még télen vettem, akkor még egy picike zöld termés volt a tetején. Úgy tűnik, elsőre eltaláltam neki egy huzattol védett, közép meleg, nem túl napos helyet és nőtt mint a bolond, nem locsoltam agyon. Néha öntöttem kicsit a földjére.
Viszont pár hete a termése nőtt és sárgás barnás színt vett fel és néhány alsó levele is sárgul, barnul. Múltkor talán picit több vizet kapott, de nem annyit, hogy fuldokoljon benne, nem maradt alul pangó víz.
A vásárlás óta nem volt átültetve, a cserepe nincs 20 cm átmérőjű sem. Lehet, hogy kicsi a cserép? Ültessem át?
Már kitettem pár napja az erkélyre, sajnos oda nagyon tűz délelőtt a nap, de úgy raktam oda, hogy a vastag, sárga erkélyüveg folyamatosan takarja. Aggódom miatta, félek, hogy kipusztul. Azt látom, hogy nő mint az őrült, de a szine kezd gyanus lenni.
Hogyan tovább?
Egyenlőre most spriccelővel locsolom és párásitom. Már nem is öntök rá telibe vizet. : (
Vagy tápanyaghiány, mert arról nem volt szó, hogy lett volna.
Nem a cserép mérete számít, hanem a cserép meg a növény aránya.
Valószínű, hogy nagyobba kell ültetni, mindent túl kicsi cserépben szoktak árulni, de biztosat csak akkor, ha mutatsz egy fotót oldalról, ami arányosan mutatja a méreteket.
Az ananász egyébként le szokott száradni érés után, és alulról hoz új hajtásokat. Bár nálad szerintem még nem tart itt a dolog.
Ja, és a lakást azt nem szereti, ez is lehet ok a levelek sárgulására, jobb neki kint.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!