Mitől van keserű íze a kertben termett paradicsomnak?
1-es vagyok
Sajnálom, hogy nem lettél okosabb tőle, számomra egyértelmű volt, hogy a paradicsomban levő cukor-sav egyensúly bomlik meg és ez keseredik egyes fajtáknál. Ezt a cikkben leírt műtrágyával lehet korrigálni, miközben a termésérés idején csökkenteni kell a locsolást.
De ha ezek az infók neked nem felelnek meg, akkor tényleg várd meg, míg jön valaki, aki megmondja a tutit! Sok szerencsét!
Majd lehet, hogy kibírod! -.-"
Nem én termesztettem, egyáltalán nincs fogalmam arról, hogyan s miképpen kell paradicsomot termeszteni, mert családtagtól kaptuk, de nyilván nem óhajtom megsérteni őt azzal, hogy elmondom neki: B.szki keserű a paradicsomod.
Ezért kérdeztem itt.
Ez a linkelt cikk tényleg nem ír semmit a keserűségről. Egy semmirevaló weboldal, mindenhonnan összelopkodnak cikkeket. Az idézett pl. eredetileg francia nyelvű volt:
A keserűséget valószínűleg a tápanyagok nem megfelelő aránya, esetleg vírusbetegség okozza. Mindenképpen olyan dolog, ami nem engedi lebomlani éréskor a keserű és mérgező szolanint. (Ha eddig nem lettél beteg tőle, akkor ezután se leszel.) Kellene pár fotó a növényekről meg a termésekről, hátha azokon látszódna valami.
Köszönöm a válaszod. Szerencsére egy laza hasmenéssel megúsztam, a páromnak még annyi baja sem lett szerencsére. A maradék paradicsom pedig azonnal a kukában landolt.
Úgyhogy jobban vagyok. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!