Azzal a vízzel amiben áztattam a babot azzal meglocsolhatom a növényeket?
Nem a fitinsav miatt áztatják, az viszonylag új találmány, a babot viszont mindig is áztatták, hogy könnyebben főjön meg. Régen a paraszti világban csak pár marék szalma jutott egy babfőzéshez, ezen főtt meg úgy-ahogy. Egyébkén meg csak a fitinsav pár %-a ázik ki így.
De mindegy is, ne ezen a liter vízen múljon a dolog, öntsd ki a fenébe.
Köszi :)
Kiönteni nem akarom környezetvédelmi okokból
Környezetvédelmi okból nem akarod kiönteni...
Ennek a kérdésnek a kiírásával több áramot pazaroltál és a szerverek működtetésével többet ártottál a környezetnek, mintha tíz levet kiöntöttél volna.
Nem, ha napenergiával használom az áramot és nem nézek tv-t.
Ráadásul ha minden nap eszek valamit amit áztatni kell, akkor az már nem kevés víz.
Ha még kiöntöm, akkor egyből szennyvízhez kerül, ahol ugye újrahasznosítják, ami szintén energia
A környezettudatosság nem itt kezdődik. Aggódsz a 6-8 deci víz miatt, miközben a bab étel elfogyasztása után jobb esetben 2x húzod le a wc-t 20 liter ivóvízzel.
Én értékelem a környezettudatos embereket, főleg hogy én is mindent megteszek azért, hogy minimálisra csökkentsem az ökológiai lábnyomom, de ez már vicc kategóriának számít (nem bántásból írom).
Tv-t pedig napelemből annyit nézel amennyit akarsz, semmilyen összefüggés nincs környezetvédelmi szempontból mire használod el a megújuló energiát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!