Kezdőoldal » Otthon » Kert » Azzal a vízzel amiben áztattam...

Azzal a vízzel amiben áztattam a babot azzal meglocsolhatom a növényeket?

Figyelt kérdés
2020. júl. 14. 14:29
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
75%
Soha nem érettem az ilyen jellegű kérdéseket...ember, megeszed a babot áztatás után, ugyan milyen kárt okozna egy növényben az áztató lé?
2020. júl. 14. 14:51
 2/27 A kérdező kommentje:
Mert van benne fitinsav ami az áztatás során kiázik belőle. Pont azért áztatják, mert a fitinsav megakadályozza néhány ásványi anyag felszívódását és nem tudom hogy ez mennyire árt a növénynek, félek hogy nem tud sok tápanyagot felvenni a földből ezért kérdezem.
2020. júl. 14. 16:37
 3/27 anonim ***** válasza:
94%

Nem a fitinsav miatt áztatják, az viszonylag új találmány, a babot viszont mindig is áztatták, hogy könnyebben főjön meg. Régen a paraszti világban csak pár marék szalma jutott egy babfőzéshez, ezen főtt meg úgy-ahogy. Egyébkén meg csak a fitinsav pár %-a ázik ki így.

De mindegy is, ne ezen a liter vízen múljon a dolog, öntsd ki a fenébe.

2020. júl. 14. 17:07
 4/27 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Kiönteni nem akarom környezetvédelmi okokból

2020. júl. 14. 18:48
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Környezetvédelmi okból nem akarod kiönteni...

Ennek a kérdésnek a kiírásával több áramot pazaroltál és a szerverek működtetésével többet ártottál a környezetnek, mintha tíz levet kiöntöttél volna.

2020. júl. 14. 20:52
 6/27 A kérdező kommentje:

Nem, ha napenergiával használom az áramot és nem nézek tv-t.

Ráadásul ha minden nap eszek valamit amit áztatni kell, akkor az már nem kevés víz.

Ha még kiöntöm, akkor egyből szennyvízhez kerül, ahol ugye újrahasznosítják, ami szintén energia

2020. júl. 14. 22:46
 7/27 anonim ***** válasza:
84%

A környezettudatosság nem itt kezdődik. Aggódsz a 6-8 deci víz miatt, miközben a bab étel elfogyasztása után jobb esetben 2x húzod le a wc-t 20 liter ivóvízzel.

Én értékelem a környezettudatos embereket, főleg hogy én is mindent megteszek azért, hogy minimálisra csökkentsem az ökológiai lábnyomom, de ez már vicc kategóriának számít (nem bántásból írom).

Tv-t pedig napelemből annyit nézel amennyit akarsz, semmilyen összefüggés nincs környezetvédelmi szempontból mire használod el a megújuló energiát.

2020. júl. 14. 22:56
 8/27 A kérdező kommentje:
Én jól bírom a babot, szerencsére nem puffadok tőle és nem is okoz semmit kellemetlenséget wc ügyileg sem :) :)
2020. júl. 14. 23:25
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
#6: A gyakorikerdesek szervere nem napenergiával megy. De még ha neked van napenergiád, nekünk nincs és amikor válaszolunk a hülye kérdésedre mi is pazaroljuk az áramot. De te is, mert ha nem kérdéskiírásra fordítanád, akkor visszatáplálhatnád a rendszerbe. Szóval nyugi, a kérdéssel bőven szennyezted a környezeted, és a környezetvédelem nem ilyen piti dolgokon múlik, ahol a megoldásra több energiát fordítasz.
2020. júl. 15. 14:08
 10/27 A kérdező kommentje:
De ha a víz fogy el szerintem nagyobb baj, mintha az áram. Áram nélkül még van esélye az embernek élni, de víz nélkül esélytelen. Ezért született a kérdés.
2020. júl. 15. 14:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!