Kezdőoldal » Otthon » Kert » A liliom még ilyenkor hozhat...

A liliom még ilyenkor hozhat új virágot? Vagy ez sarjhagyma lenne? Azt még sosem hozott, ezért furcsállnám. Kép van.

Figyelt kérdés

Több éve van liliomom, de még a száron sosem hozott sarjakat. Úgy szaporodik, hogy a földből a tőnél jönnek fel új kis tövecskék, egyelőre 1-2 levéllel. Ezeket ültetem át, hogy elférjenek.

Idén jártam úgy először, hogy a virágkezdemények elfagytak, mert nálunk május végén még többször volt fagy. Korábban sosem fagytak el. Most lehetséges, hogy próbál még virágozni? Vagy ti minek nézitek a képen lévő kis valamit?

Ahol nem fagyott el, ott már rendesen virágzik ilyenkor, és a liliom nem szokott többször virágozni, de most fogalmam sincs, hogy mi lesz belőle...

Járt már így valaki?

[URL= [link]

[URL= [link]

2020. júl. 12. 18:41
 1/9 A kérdező kommentje:

Ezek szerint nem a "fórum link"-et kell kimásolni?

[link]

[link]

2020. júl. 12. 18:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet, hogy virágozni próbál. :)
2020. júl. 18. 17:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Virágot a levelek felett szokott hozni.

Nekem egy nem hozott idén, a szara aljan vannak ilyenjeim.

2020. júl. 23. 08:11
 4/9 anonim ***** válasza:
77%

Bő két hét alatt mivé fejlődtek a hajtások?

Már döntően mutatkozni kellene a valóságnak... Mivel ez idáig nem érkezett válasz, akkor most sem kapsz. Hagyd nőni és meglátod.

2020. aug. 1. 14:47
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

4, semmivé.

Szerintem azt varja, hogy azt mondja valaki, hogy virag lesz...egy fura helyen...

2020. aug. 1. 14:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én érdeklődésem is felkeltette, hogy mi a fene lehet az a két bigyó.

Kedves Kérdező, megírod majd?

Légy szíves! Előre köszönöm.

2020. aug. 1. 15:03
 7/9 anonim ***** válasza:
67%

[link]

2. Kep.

2020. aug. 1. 15:15
 8/9 A kérdező kommentje:

Igazából nem azt vártam, hogy azt mondjátok, virág lesz.

Mondjuk tahó választ sem vártam, mégis kaptam, szóval lényegtelen, mit várok.

De azért leírom: abban reménykedtem, hogy valaki már találkozott ezzel a jelenséggel, és van válasza.

Aki érdeklődött, annak szívesen leírom, hogy ugyanabban az állapotban vannak. Nem látom, hogy jelentősen nőttek volna, viszont az egész kb 5-6 mm, szóval akár növögethet is, csak nem látványos. Az utcában másik kertben már elvirágzott a liliom, ráadásul pont ott, ahonnan én is kaptam a hagymákat pár éve. Biztos egy sávban volt a fagy, ami az enyémeket megcsípte.

Azért örültem volna, ha valaki már találkozott volna sarjhagymával, mert akkor tudna segíteni, hogy ez a végső mérete, földbe kell tenni, és majd ott megnő? De még várok, mert a szár még nem szárad, a levelek zöldek, így tápanyaggal el tudja látni. A hagymák ültetési ideje szeptember-október, vagy akár november is lehet, szóval addig hagyom, de még addig akár ide is tévedhet valaki, aki tudja.

Ezért ki is fogom néha emelni a kérdést, és nem, nem fogom azt várni szeptemberben sem, hogy akkor azt mondja valaki, virág lesz.

Sejtettem, hogy nem lesz virág, viszont nem akartam ennyire belemenni a témába: nem akartam szájbarágósan leírni, hogy szerintem micsoda, mert facebook-csoportokban már belebuktam ebbe, hogy elkezdik bizonygatni, meg tényként írni azt, amit csak tippelnek, de valójában fogalmuk sincs róla. Ha már felvetsz egy lehetőséget, akkor azzal pont nem azt éred el, hogy valódi választ kapj. Na de már kifejtettem, remélem, a kötekedőnek is érthető volt.

2020. aug. 1. 18:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Nahát, köszönöm a cikket, kár, hogy nem lehet kinagyítani a képet, de érdekes, szerintem ez lesz az. Mondjuk nekem nincs ennyi, csak 3-4, de ez nem mérvadó.
2020. aug. 1. 18:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!