Kezdőoldal » Otthon » Kert » Érdemes prémium fűkaszát venni?

Érdemes prémium fűkaszát venni?

Figyelt kérdés
1000 négyzetméteres emelkedős, buckás kert gyakori karbantartásához kellene egy fűkasza, ami tartós, s nem hullik szét megfelelő karbantartás mellett atomjaira 2 év múlva, ahogy a kínaiak többsége. Most hajlandó lennék 200 ezret is rááldozni a dologra, ha az az eszköz tartós, s nem okoz bosszúságot. Régebben volt 15 évig egy Husqvarna fűkaszám, de az akkori helyzetem miatt meg kellett válnom tőle, azóta is visszasírom. De milyenek a maiak? Én ezt néztem ki: [link]
2020. júl. 9. 10:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Prémiumot akkor érdemes ha maszekolsz vele vagy nagy strapát igenyel . Évek óta a drágábbak sem igenytelenek , ha kimegy valami extra penz a javitása . Nekem 8 éve mindenből ekte kínai van lánfűrész fűkasza flex fúrógép olcsón . Karbantartom hajtom őket pihentetem ,értek hozzájuk , nincs gond velük .
2020. júl. 9. 10:53
 2/18 anonim ***** válasza:

veszel egy husqwarna vagy still kaszát

és ha minimálisan karbantartod, kb 20 évig simán müködik

hosszútávon megéri a drága gép

2020. júl. 9. 11:05
 3/18 A kérdező kommentje:
Mindenképp hosszútávra tervezek vele.
2020. júl. 9. 11:19
 4/18 anonim ***** válasza:

1000négyzetméteren egy kínaival sem lesz sok bajod, az nem terület, profi gép itt sosem fogja behozni az árát. A különbség max a kényelem, és a sebesség... 1000negyzetmétert az kb a hátsó kertem, azt max 1 óra alatt lenyírom a fuxtec-emmel, míg a husquatna 545rx-emmel amivel dolgozom, azzal max 40perc.

A különbséget én igazából inkább abban nézem, hogy ha a fuxival kaszál9k 1 órán át, akkor a kezeimben az idegek úgy kikészülnek a rázkódástól, hogy a legkissebb ütődéstől is olyan érzésem van az ujjamban, mintha zongorahúrok lennének bennük, míg ha az 545rx el dolgozom 1 órát, akoor nincs semmi...

Kb mint a 1990es opel astra, meg pl egy 2020as bmw x6

Mindkettő német, mindkettővel eljutsz a-ból b-be, csak az egyik kirázza a beledet is, a másikban meg észre sem veszed hogy utazol...

2020. júl. 9. 11:39
 5/18 A kérdező kommentje:
Elég tarackos terep. Sok kínait kipróbáltam, de a 10 centis sűrű fűvel már alig boldogultak. Szóval igénybe lenne véve.
2020. júl. 9. 11:40
 6/18 mindentudó99 ***** válasza:
Érdemes de nem kell túlzásba esni szerintem. Fentebb már írtam másik kerdéshez hogy nekem Hitachi új nevén Hikoi van kb 15 éve. Soha az életben nem volt vele gond. 40 pár köbcentis igazi profi gép. Ugyan azt tudja szerintem mint a Husqvarna csak jóval olcsóbban. Nézegesd meg ezt a markát jó kis akciók is voltak mostanában.
2020. júl. 9. 11:40
 7/18 A kérdező kommentje:
Ja, mondjuk a Fuxtec kaszákat sokan dicsérik.
2020. júl. 9. 11:41
 8/18 A kérdező kommentje:
Megnézem azt is. Nekem egy olyan gép kellene, ami elboldogul a félméteres gazzal is, nem csavarodik rá a gaz, nem fulladozik, stb.
2020. júl. 9. 11:43
 9/18 anonim ***** válasza:

En nem... ok ár erték arányban mondjuk, hogy verhetettlen... nekem az volt az első fűkasza elményem, azért vettem, mert mindenki dícséri...

A valóság, hogy semmivel nem tud többet, mint az a straus, amit pl piacos romáktól megkapsz 20ezerért... de még a burkolat, alkatrészek, minden megszólalásig ugyan az is... pusztán más színű a műanyag meg más a matrica... ha nem vagy rászorulva egy 2t gépnél, hogy mással szervizeltess, akkor teljesen értelmettlen majdnem 3*os árat kiadni érte...

+ minden gyári csavar kirázkodott a gépből (motor részből nem, azzal nincs baj, csak a burkolat)

A ravaszom pl nem volt lesorjázva gyárilag, a közepe véresre vágta a kezem első nyírásnál, úgy kellett lecsiszoljam, a gyári damilfej kb 3óra munka után elszállt millió irányba, a hangja pedig még fűlvédő alatt is brutál hangos...

Az tény, hogy erő van a gépben, de az csak a megfelelő bejáratás után jön meg...

De pl a láncfűrészem, ami szintén fuxi volt, az 3hét után be is adta a kulcsot.. tengely törés.. random webshop random kínai de megegyező méretű alkatrészre cseréltem, azóta (3éve) tökéletesen működik.. működne, ha használlnám, de vettem 15000ért egy egykezes kisgépet, az ház körül minden igényemet kielégíti.

Lényeg a lényeg, én 1000m²-re, biztosan nem 200ért vennék fűkaszát, oda még a fuxi is jobban megéri... de a husquarnának is van ám olcsóbb gépe.

2020. júl. 9. 11:51
 10/18 A kérdező kommentje:
Nem ragaszkodom természetesen a 200 ezres géphez, bár gondolkodom, hogy kereset kiegészítésként 1-2 ház kertjét karbantartanám. Most egyébként egy Lidlis Florabest kaszám van, 4 éve meg van, de azért érződik, hogy gyenge.
2020. júl. 9. 12:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!