Fák lemosó permetezésègez ki milyen szereket használ?
Gazdaboltba ezt szokták nekem adni:
Már semmilyent. 20 év után arra a következtetésre jutottam, hogy az égvilágon semmilyen problémától nem lettek megvédve a fák a tavaszi lemosással.
Egyszerűen nem tudod annyira alaposan megcsinálni, mintha a teljes fa bele lenne mártva egy nagy vödör lébe. Így meg csak annyit érsz el vele, hogy mindenből kevesebb marad, így a fertőzések lassabban jelentkeznek, több időd lesz észrevenni őket, mielőtt már nagy lenne a baj. De ha valaki ért hozzá, akkor nem kell a lassúságra bazírozni, hanem úgyis észreveszi, ha van valami, és tudja is, hogy mivel védekezzen.
Hogy mit szórsz ki, az attól függ, hogy mi ellen akarsz védekezni.
Pl. őszi lemosásnál a rézen kívül semmi másnak nincs értelme, mert télen csak a csonthéjasokat támadják alkalmanként baktériumok és gombák, ezek ellen meg réz való, minden más felesleges. Ilyenkor azt a rezet kell megvenni, ami a legolcsóbb.
Olajtartalmú szerrel egyes ízeltlábúak ellen tudsz védekezni valamilyen nem túl nagy mértékben, kénnel a lisztharmat ellen, rézzel meg a gombák és baktériumok ellen.
Lehet, hogy nem vagyok naprakész, de most csak 1 olyan jut eszembe, amiben minden anyag benne van: az Olajos rézkén. (A Vegesol eReS-ben csak azért van minimális napraforgóolaj, hogy ne mossa le az eső olyan könnyen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!