Mennyi lehet a reális ára a következő erdőrésznek?
A teljes terület 1,2 hektár. Osztatlan közös tulajdon. Fás terület, tulajdoni lap alapján "erdő", de max. emberi kar vastagságú fák lehetnek benne. A terület nincs karbantartva, "csak úgy van". Körülötte minden irányból szántóföldek vannak, én nem értek hozzá, de ebből gondolom, hogy ha teljesen ki lenne vágva és pucolni, akkor szántóföldként is használható lehetne.
"4"-es minőségi osztály.
7,05 aranykorona.
Az én részem 0,46 hektár.
Ezt reálisan mennyiért tudnám most eladni?
Igazán jó árat leginkább csak szakember tudna mondani, mert nagy különbség lehet elhelyezkedés alapján is, nem csak a benne lévő fák minősége alapján.
Ha itt megnézed a hirdetéseket, már egész jó minőségű erdőket lehet kapni 1-1,5 M Ft/ha áron is. Ez alapján, a tiéd, ami igazából csak nevében erdő, valójában inkább bozótos, és jól megbüntetnének, amiért nincs karbantartva, szerintem jó, ha a részed 200.000-t ér. Elvileg, mert gyakorlatilag szerintem eladhatatlan. Még ha a többi tulaj is adná, úgy egészében talán lenne vevő.
Természetesen, azt meg lehetne csinálni, hogy kivágni, a helyét megdolgozni, aztán átminősíteni szántóföldnek. De ennyi fával nullára is nehéz volna kijönni, aztán meg egy 7 AK-s szántóföld nem ér valami sokat.
Beszélj a többi tulajdonossal, hátha érdekelné valamelyiket. Vagy az eladásra rá lehetne beszélni őket.
Ha kinyomnak rátok egy büntetést, amiért nincs kivágva az aljnövényzet, az bőven több lesz, mint az erdőd értéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!