Reális 4 mázsa rizling szőlőből kb 200L lé?
Figyelt kérdés
2022. szept. 18. 06:57
1/6 anonim válasza:
2/6 anonim válasza:
Hát, a mostani aszályos nyár után lehetnek vidékek, ahol a bogyók kisebbek maradtak, ezért arányát tekintve több a héj meg a mag a szokásosnál.
De 200 l még úgy is kevésnek tűnik, ha le lett darálva, és rendes volt a préselés.
3/6 anonim válasza:
Az idei aszályos évben teljesen reális. A rajnai rizling amúgy is borzasztó nehezen préselhető fajta, normál esetben üzemi körülmények között(nem fajisaras kézi préssel) sem lehet 70%-nál nagyobb léjinyerést elérni.
4/6 A kérdező kommentje:
Törkölynek kell jobbára ezért nem préseltem agyon csak kinyomtam... Azert fura mert a fürtök szépek voltak.
2022. szept. 18. 08:08
5/6 anonim válasza:
Akkor nem csoda! Reális abszolút!
6/6 anonim válasza:
Ja, akkor azt írd, hogy nem préselted ki rendesen. Le volt darálva egyáltalán? Szára benne volt?
Ha minden szakszerűen van csinálva, akkor miután kinyomtad elsőre, és abbahagyod a préselést, akkor még akár 50 liter lé is simán benne maradt. Ha 10 percenként újra meghúzod a prést, mindig megindul. Idő kell a lének, hogy a keményre nyomott anyagon átszivárogjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!