Érdemes, lehet veteményest csinálni fenyőfa helyére? Milyen növény bírja az ilyen földet?
Az udvarunkban van egy fenyőfa, amit tavasszal ki szeretnénk vágni. Sajnálom nagyon, de közel nő a szomszéd kerítéshez is és a pavilon alapjára is ránőtt már. Ezt a pavilont nem lehet félre tenni. Sajnos az előző tulaj kb 1,5-2 méterre ültette a lebetonozott alaptól a fenyőfát. Ezt sem gondolta át, hogy megnő a fa.
Először le akartam vágni az ágakat, de kb 1 méternyi ágat kellene levágni róla, ahol bent már nincsenek tüskéi. Ha levágom az ágakat, akkor ronda is lesz és alig marad ág a törzsétől.
Veteményest alakítottam ki, a fenyő szélétől kb 5 méterre kezdődően. Ha kivágjuk az említett fenyőfát, csákánnyal kiszedjük a gyökereit, amennyire csak lehet, akkor oda lehet veteményest kialakítani? Földdel feltölteném azt a részt. Olyan növényekre gondoltam, aminek kisebb gyökérzete van lefele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!