Kezdőoldal » Otthon » Kert » Érdemes, lehet veteményest...

Érdemes, lehet veteményest csinálni fenyőfa helyére? Milyen növény bírja az ilyen földet?

Figyelt kérdés

Az udvarunkban van egy fenyőfa, amit tavasszal ki szeretnénk vágni. Sajnálom nagyon, de közel nő a szomszéd kerítéshez is és a pavilon alapjára is ránőtt már. Ezt a pavilont nem lehet félre tenni. Sajnos az előző tulaj kb 1,5-2 méterre ültette a lebetonozott alaptól a fenyőfát. Ezt sem gondolta át, hogy megnő a fa.

Először le akartam vágni az ágakat, de kb 1 méternyi ágat kellene levágni róla, ahol bent már nincsenek tüskéi. Ha levágom az ágakat, akkor ronda is lesz és alig marad ág a törzsétől.

Veteményest alakítottam ki, a fenyő szélétől kb 5 méterre kezdődően. Ha kivágjuk az említett fenyőfát, csákánnyal kiszedjük a gyökereit, amennyire csak lehet, akkor oda lehet veteményest kialakítani? Földdel feltölteném azt a részt. Olyan növényekre gondoltam, aminek kisebb gyökérzete van lefele.

ma 19:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A földdel nincs baj, hanem a gyökérrel. Ha azzal el tudsz bánni, szinte bármit.
ma 19:44
 2/2 anonim ***** válasza:
A gyökeret nem lesz könnyű kiszedni, traktorral szokták kihúzni. De amúgy mehet a veteményes a helyére.
ma 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!