Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nehéz egy fűnyírót karbantartani?

Nehéz egy fűnyírót karbantartani?

Figyelt kérdés
Benzines Briggs motoros fűnyíró. Nem szereltem még fűnyírót, de egy-két dolgot ki kéne benne cserélni. Karburátor kéne benne cserélnem, nem tűnik egy bonyolult szerkezetnek a gép. Házilag neki fogjak, vagy inkább ne? Öreg kis gép, nem tragédia, ha valami nem úgy sül el, de érdekel a téma, s nem szeretnék minden hibáért szervizbe rohangálni, ahol több hétig is ott kéne hagynom a fűnyírót.
2020. júl. 5. 13:08
 1/5 anonim ***** válasza:
68%
Normál esetben egy fűnyírónak nincsenek olyan hibáu, amiért a motorhoz kell nyúlni. Ha mégis, akkor vagy nem lesz alkatrészed vagy túl drága lesz javítani, és kb megéri újat venni. Mármint lehet javítgatni csak nem túl reális eset.
2020. júl. 5. 13:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Alapvetően nem.

De a karburátor csere szerintem már nem karbantartás kategória. Ezzel elviheted egy szerelőhöz. Mindenhol vannak ilyen amatőr/maszek kisgépszerelők.

2020. júl. 5. 14:56
 3/5 anonim ***** válasza:
77%

Ha érdekel a szerelgetés, én a helyedben nekifognék, de előbb nézd meg, lehet e kapni bele laktrészt és mennyiért. Ha nem, akkor nem érdemes nekiállni.

Karbantartásnak annyit szoktam, hogy 2-3 nyírásonként kiporolom a levegőszűrőt, ha indokolt cserélem és legalább szezonoként olajcsere és két szezon között ne maradjon benne benzin.

2020. júl. 5. 18:17
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyszerű , mint a faék! Ki kell takarítani, új gyertya, membrán a porlasztóba, friss olaj, levegőszűrő szivacs átmosva jól kinyomkodva benzinben egy evő kanál motor olaj a szivacsba. Kb. ennyi ! ezek után is probléma van vele , akkor ott már más baj is lehet, amit előttem írók is írták, ami már nem biztos , hogy megéri az alkatrész árát, a szerelési költségről nem is beszélve ,ha nem értesz hozzá
2020. júl. 5. 22:06
 5/5 anonim ***** válasza:
A ytube-on van rengeteg videó ami segíthet.Én is onnét néztem hogyan kell pl. membránt cserélni.
2020. júl. 7. 20:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!