Kezdőoldal » Otthon » Kert » Stihl gépekbe lehet használni...

Stihl gépekbe lehet használni prémium üzemanyagot vagy csak 95-t?

Figyelt kérdés

2020. jún. 18. 07:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
26%
10! Na ez a mások. Ismerősöm golf 4-be tankolt. A másnap nem is indult. Miután beindult meghajtották és elkezdték keverni 100-ad benzinnel. Nagy nehezen helyrejött leeresztés nélkül. Rá se nézek erre az új vacakra.
2020. jún. 18. 15:47
 12/18 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem ez hülyeség, hogy tönkreteszik a tömítéseket, én mindenféle régebbi gépbe is E10-et tankolok, a Stihl meg ezerszázalék, hogy nem ijed meg az E10-től. A benzincsöveket amúgy is cserélni kell pár évente, ezt még az E5-ös benzinekkel is megtapasztaltam.
2020. jún. 18. 18:33
 13/18 A kérdező kommentje:

Úgy néz ki nem lettem okosabb :), végülis kiderült használható bármelyik és embere válogatja, hogy mire teszi a voksát.

A kérdést én is azért tettem fel, mert ismerősi körből hallottam, hogy a "drágább" benzint kell ezekbe használni. Egy ember szavára azért nem adok sokat.

Viszont egy másik kapcsolódó kérdés ha már itt vagyok.

Régebbi autó 1996 -os, kézikönyve szerint 95-t kell tankolni, ebbe pl szintén lehet a jobbat is?

2020. jún. 19. 20:26
 14/18 anonim ***** válasza:
54%

Az új 95 (E10) a magasabb etanol tartalma miatt okozhat rozsdásodást egyes vas tankokban (régebbi kapálógép, fűnyíró, stb).

Plusz a karburátorban keletkezhetnek kicsapódások ha sokáig nincsen használva.

És a leglényegesebb, ami szintén idősebb gépekre jellemző, hogy szépen megeszi a gumi tömítéseket és gumi alkatrészeket az E10.

Egyszóval semmi nem indokolja az árkülönbségen kívül, hogy 95-öst tankoljon az ember főleg kétütemű kisgépekbe.

Sokáig tárolni meg egyik gépben sem ajánlott az E10-et (főleg keverékkel), mivel csak 1-2 hónapig marad meg benzin összetétele, utána elkezd az etanol kicsapódni. Aztán lehet rángatni fél napokat, hogy beinduljon.

Egyébként én télire egy gépben sem szoktam benzint hagyni. Vagy leszívom, vagy kiöntöm.

Vagy ha már nagyon kevés van benne akkor kijáratom. Annyi minidig marad benne ami meggátolja tömítések "kiszáradását". De így esélye sem lesz a benzinnek beledöglenie. Tavasszal meg kap frisset, és pöcc röff.

Ezt meg nézd végig: https://www.youtube.com/watch?v=-wLJecVfiUk

2020. jún. 19. 21:24
 15/18 anonim ***** válasza:
68%

Fel vagyok készülve a lenullázásra de -leszraom!

100-as benzin nem azt jelenti,hogy több benne a kakaó és jobban fog menni tőle a gép hanem a kompresszió tűrése nagyobb mivel ez kimondottan sportosabb prémium -autókhoz-fejlesztették ki ahol a kompresszió viszony az egekben jár,tehát aki azt érzi jobban megy tőle a gép az saját magának is hazudik.2011 óta bejött egy rendelet mégpedig Etanol biztos gépeket lehet csak gyártani ,ehhez az Olaszok csatlakoztak utolsókét ,tehát ha nem Kínai géped van és 2011 utáni a géped, a tömítések etanol állónak KELL hogy legyenek hacsak nem után gyártott alkatrész van benne ami ugyan csak Kínai.Stihl prémium olaja Hp-Ultra Etanol 25!!! követelmények is megfelel,etanol oxidációs folyamatát megszünteti.Réz fúvókákat ,már a régi 86-os benzin is oxidálta amikor még láthatáron sem volt semmiféle etanol,ha huzamosabb ideig állt benne és nem cserélődött a benzin-ez ma sincs másképp a 100-as esetében sem.89-es benzin benzolt tartalmaz-egészségkárosító hatása brutális-2T kerti gépbe inkább ne.100-as benzin elvileg 2x tovább bírja a tárolást és nehezebben választja le a vizet és a 2T olajat ami minden gép esetében szerencsés és ajánlott.Legjobb ha tartasz otthon közömbösítő adalékot és nem számít milyen benzint veszel, 1 évig is eláll gond nélkül.1600ft-től 4000-ig márkától függően de kb mid ugyan azt tudja. [link] A téma érdekessége ,hogy sehol máshol az EU-ban nem szűnt meg a 95-E5 benzin csak bejött a palettára a 95-E10 ami olcsóbb ,de szinte mindenütt bejött a 102 Etanol mentes prémium üzemanyag,csak a mi kis hazánkban értelmezték picit félre az EU-s ajánlásokat....Német tanulmányok szerint az 5% etanol 3% teljesítmény csökkenést is okoz ,amit több üzemanyag elégetésével kompenzálunk kvázi adtunk a szarnak egy pofont.

2020. jún. 21. 18:28
 16/18 anonim ***** válasza:
Mire a tömitést áteszi,viheted nagy javitásra is .Ami többe kerül,mit egy új gép.
2020. júl. 30. 22:01
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Azt mondta a szerelőm, semmi garanciàt nem vállal ha nem 100-as üzemanyagot használok.
2020. júl. 31. 21:52
 18/18 anonim válasza:
#17 és honnan tudja hogy mit tankolsz bele 😂😂😂
2020. szept. 3. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!