Ti átállsz a prémium üzemanyagokra jövőre?
Nagyon parázok, félek, hogy tönkreteszi a gumi tömítéseket, fémeket az új szabvány szerinti üzemanyag.
Ezért a régi tdi autómmal szerintetek átálljak prémiumra, abban nincs annyi biocucc, benzinesekkel muszáj lesz, mert régi Fordot és Opelt szerintem tönkre tenné az e10.
Külföldi cikkeket néztem, az a baj, hogy én ezeknek nem hiszek, egyik szerint jó, másik szerint senki nem tagadja, hogy rossz, itthon is ezt írták a totálcar-on.
Az a baj velem, én még 25+ éves autókkal is hosszú távra tervezek, nincs pénzem elektromosra :(
Mert szerintem az a jövő, ha így leölik a régi autókat.
Te mit fogsz jövőre tankolni a kocsidba?
A "régi öreg Mercis " válaszoló (délután óta olvasom e témát ) , hogy fogsz dönteni? Marad a biodízel szerüség vagy prémium?
Évek óta csak prémium gázolajat tankolok, így jövőre is maradok ennél. Meg se fordult a fejemben, hogy másképp tegyek. Ha benzines autóm lenne, annál is így csinálnám. Az autó össz fenntartási költségéhez képest az a literenkénti 35-40Ft pluszköltség szerintem nem olyan borzasztóan jelentős. Az etanol miatt is jobb, ha pedig a marketingszövegekben ígért tisztító adalékoknak csak a negyede igaz, akkor az sem haszontalan hosszú távon.
Lehet egyet nem érteni, lehurrogni és lepontozni. Nem értem egyeseket mért zavar, hogy a saját megdolgozott pénzemet mire költöm... Havi 100 liter tankolás esetén ez 3500-4000Ft plusz költség. Pár doboz cigi ára. Mennyivel lenne jobb, ha ezt elszívnám, elinnám, vagy nőkre költeném?
Nagyon valószínű hogy ez is a reklám helye.
Ebből is plusz pénzt akarnak beszedni, mert már mindenki alig tankol és csak a spóroláson vannak az emberek.
De ha valami szarságot akarnak beletenni, akkor azt a drágább üzemanyagba is bele teszik.
Nem tudom én vagyok-e az öreg mercis válaszoló, mármint az autóm öreg nem én :D
Elég hülyeség lenne átállni egy mindenevő dízelnél a prémiumra. Ebbe teljesen jó lesz az új is.
Elmenne sima nem használt étolajjal is gond nélkül, a biodízel ellentétben a "biobenzinnel" nem káros, csak több benne a növényi olaj. A benzinben viszont több lesz az alkohol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!