Stihl gépekbe lehet használni prémium üzemanyagot vagy csak 95-t?
Nem felesleges!
Én úgy vettem észre, hogy kevesebbet is fogyaszt a jobb benzinből a gép.
"Én úgy vettem észre, hogy kevesebbet is fogyaszt a jobb benzinből a gép."
Ezt pontos méréssel kellene alátámasztani mert a prémium drágább is szóval lehet, hogy amennyivel kevesebbet fogyaszt annyival lehet hogy többe kerül a nafta.
Ilyen gépeknél egyébként ez igen nehezen mérhető, mert nehéz pontosan ugyanolyan körülmények és terhelés mellett használni a gépeket.
ööö... nem, nem kell. A stihl oldalán van, hogy 10%-os etanoltartalomig használhatóak a gépeik.
Az cikkben említett usa 89-es oktánszám az EU-s 95-ösnél egy kicsivel rosszabb. Vagyis ja, nyugodtan lehet E10-et nyomni belé. Ha ipari felhasználású a gép vagyis nagyon sokat megy akkor persze el lehet elmélkedni a 98-ason, de ott is el kell végezni a számítást, hogy vajon a literenkénti plusz 30-40Ft-os különbség bejön-e azon, hogy valamivel simább lesz a járása a motornak. Ez nagyon nehezen megbecsülhető mivel nincsenek hosszútávú tesztek arra vonatkozóan, hogy ugyanolyan körülmények között pl jobban kopik-e a 95-ös benzinnel használt gép, illetve, hogy a kopásból adódó költségek mégis hogyan forintosíthatók.
Ha otthon kéthetente lenyírod a füvet, vagy néha vágsz egy kis fát akkor halálmindegy, hogy 95-öst vagy 98-ast tankolsz bele.
Az biztos (=mérhető), hogy akár E10, akár E5 néhány hónapnál tovább ne álljon benne a benzin.
“Nagyon sokan 100as benzinnel használják a kerti gépeket, mert jobban eláll”
Valamennyire. Én is azt hittem😂. Agregátoromat 100-as üzrmanyaggal töltöm fel. Szinte soha nem használom, téli áramkimaradásokra tartogatom a fagyók miatt. Nyáron felöntöm, àtnézem, megjáratom. Télen már nem indult el csak benzincsere után. Hitvány egy vmi. Rájöttem csak 2-3 decit hagyok benne, amikor használni kell megkeverem frissel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!