Kerti hulladék égetése?
Egyre többen osztanak meg cikkeket, hogy országszerte tilos már vagy tilos lesz az égetés. Egyrészt én nem látom ezt a rendeletet. Életbe lépett már?
Másrészt hova lehet tenni nagy mennyiségű kerti hulladékot? Felétek mi a szokás?
Én! Én beszélek mulcsozásról. Rengeteg az ág? Kiváló! Ágdaráló megoldja, és kész a mulcs. Majd azt tapasztalod tőle, hogy nem kell a nyári hőségben sem naponta (vagy naponta kétszer) öntözni, mert a mulcsréteg nem hagyja elpárologni a vizet, ráadásul a gazolást is szinte teljesen elfelejtheted. A világ legjobb dolga, mégis sokan inkább elfüstölik a gallyakat.
Ott az avar, azt is hányan elégetik, pedig a fák, növények köré húzva tavaszra lebomlik, és táplálja a talajt. Ami mégsem bomlott le, azon áttolod a fűnyírót, és észre sem veszed, hogy ott volt. (Nem, nem lesz több kártevő miatta!)
Én elhiszem, hogy van olyan, amit muszáj elégetni, mert fertőzött, vagy csak nagyon sokára bomlik le, és nem mindenkinek van helye akkora halmokat komposztálni. Na de kérem lássuk be, országunkban az égetés népbetegség, és nem csak azt égeti, aki égetni szokott, amit muszáj. Látom mit művelnek a környezetemben élők. Amikor azt nézed hogy melletted a vén szatyor január(!!!) közepe óta minden héten füstöl, sokszor két kupacot is, akkor azért nyílik az a bicska. Elképzelni nem tudom honnan szedi azt a sok szart, amit minden héten éget.
Szerencsére nálunk már csak az öregebb, vagy nagyon begyepesedett emberek csinálják. Az én korosztályom, meg a tőlem fiatalabbak itt szinte mind komposztálnak, vagy elvitetik. Ha mindenki annyira tud mindenben fejlődni, mint ahogy azt a fészbukon mutogatni szereti, akkor remélem ebben a témában is lesz majd náluk fejlődés, nem csak a barbárság.
15 ezzel egyet tudok érteni.
Sokszor sajnos a kerti hulladékra műanyagot is dobálnak
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!