Mitől pöndörödnek a bébispenótom levelei? Mi lehet a bajuk?
Évek óta nem termeltem spenótot, legalábbis hagyományosat, helyette inkább új-zélandit vagy mángoldot. Idén újra vetettem kora tavasszal Matadort, de minden korábbi csalódásom felidéződött, amikor megtámadták a levéltetvek és a levelek nagy része bepöndörött.
Káliszappannal próbáltam orvosolni a helyzetet, minden levelet kihajtogattam, spricni közvetlen a tetvekre. Ezt többször meg kellett ismételnem, hogy hatása legyen.
Tegnap spenótot ettünk. Egy-két tetves levél azért még így is akadt és a kukában landolt.
Valószínűleg vagy nem vetek jövőre spenótot, vagy elvetem még ősszel, hogy minél előbb megerősödjön tavasszal és nagyon odafigyelek a tetvekre, hogy még időben elcsípjem őket.
Amúgy ha kihajtogatsz egy ilyen bepöndörödött levelet, te is láthatod rajta a kis fekete tetveket.
A "bébispenót" pedig a korán, kis méretnél leszedett normál spenót elnevezése, néha a boltban így találkozhatsz vele bezacskózva, de ez nem egy fajtanév.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!