Milyen benzint rakjak a fűkaszába?
Ha hamarosan elhasználod, tök mindegy, hogy 95, vagy 100.
Ha ritkán mész kútra, akkor érdemes a 100-as, főleg, hogy most bagóért mérik.
Én még a régi, visszaválthatós 2l-es kólásflakonban tárolom a keverékeket, mert nem szeretek minden munkát keveréssel kezdeni.
Szerintem felesleges piszkálni egy kétütemű karbit az oktánszám miatt. Az etanol arány nem befolyásolja lényegesen a motor járását, inkább még tisztítja is elvileg a lerakódásokat a több etanol.
Az olaj-vitához: több mint 15 éve nyüstölünk egy Stihl kaszát. Csak piros Stihl olajat kapott, én kezdtem pár éve full szintetikus olajjal keverni vele, mert már olcsóbb a közepes márkájú fullszintis is a piros stihlnél. A pirostól se volt baja, a fulszintitől sincs. Rendesen patinás már az összes műanyag, de még mindig bírja a nyúzást. Az arány nálam 1:40. Kaszához, láncoshoz, kínai kaszához, öreg Terra rotához egyaránt. A kínaiban se cseréltem gyertyát, benn van egy a fiókban, de a sajátjával is szépen ketyeg.
Az új gépet mindig bejárattuk, semmi csiribiri, fára akasztás, meg ilyesmi, csak a fokozatosság elvén. Nem hagyom erőlködni a gépet, nincs nyélgáz hideg motorral, nem "pumpálok" kaszát, fűrészt, mert nem vagyok már hülyegyerek korban. Óránként pihenő van, nincs széthajtás. Szerintem ez, meg a időközi karbantartás a titka a hosszú munkaóráknak.
A pirossal is ment, csak az erősen gyártotta a lerakódásokat, lévén ásványi. Egész egyszerűen, ez a régi típusú, kisebb igénybevételnek kitett, kevésbé pontos megmunkálású gépekhez lett kifejlesztve, nem a mostani 10.000-t pörgő kisgépekhez. Nemrég láttam egy képet egy olyan Stihl dugattyúról, aminek a teteje csupa fekete lerakódás volt a piros Stihl olajtól. Ebből időnként letöredeznek apró, nagyon kemény részek, amik aztán végigkarcolják a henger falát.
Már tíz éve is azt mondták a Stihl szaküzletben, hogy a piros ásványi olajukból nem elég az 50-es, kell a 40-es. Úgy viszont romlik az égés, több a lerakódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!