Milyen benzint rakjak a fűkaszába?
"Valahol azt olvastam nem éri meg a karbin nem tudod megfelelően korrigálni."
Ezt a hülyeséget...
tökmindegy milyen benzinnel működteted. Bemész egy kisgép boltba és adnak fűkaszához való olajat. Én 5L-es benzinkannában tárolom a cuccot és előre bekeverek pár litert mert nagyobb mennyiséghez pontosabban öntöm hozzá a megfelelő mennyiségű olajat. Pár hónapig eláll, de amit nem használsz fel azt jövőre már ne öntsd be a gépbe. A kannát ha lehet próbáld viszonylag állandó hőmérsékletű hűvös helyen tartani (pl pince, kazánház stb). Mindenképpen cimkézd fel.
Érdemes 100-ast tenni, mert nem rohad bele a tankba, illetve a kicsit gyengébb minőségű gumi alkatrészeket se kezdi ki olyan hamar. Állítani a csavarokon csak akkor kell ha valami baja van, a benzin miatt nemszükséges.
A sima üdítős PET-palack kiválóan kibírja a benzint, csak írd rá hogy mi van benne.
Kínai fűkaszában a bejáratás idejére érdemes 25-30-as keveréket tenni utána elég a 40-50-es minőségi olaj, a kínaiak azzal számolnak az 1.25-ös keveréknél hogy a legolcsóbb hulladék olajjal pl Arol-al fog a gép üzemelni, ezekből a fing olajakból a stihl-be is 25-ös kellene hogy ne dögöljön meg...
A nem kínaiakba 95 ös,és 50 es keverék kell.Az sem igaz ,hogy ezeket be kell járatni.A Rigát kellett a múltban .
A kínaiba mindegy mit teszel,vagy birja vagy nem.Ezek mind hobbi gépek.Ezeknél a gépeknél a gázbowden állitásával csak alapjáratot tudsz állitani.A bekevert benzin szine is változik már pár hét,vagy hónap után is .
Én sima literes ásványvizes flakonokban tartom a keverék bezineket. Sokféle gépem van, amiket viszonylag ritkán használok, több különféle keverék kell, ezért nem érdemes sokat bekeverni egyféléből. 3-4 év után sincs bajuk a flakonoknak, csak azért szoktam cserélni őket, mert akkorra már piszkosak meg össze vannak nyomorgatva.
Gyógyszertárban veszek 20 ml-es fecskendőt, valami 30 Ft körül van, ennek a csövére húzok egy 10 cm-es darabot abból a csőből, ami az ablakspriccelő belsejében van, és így méregetem az olajat a benzinhez. Egyrészt pontos, másrészt meg nem kenek össze semmit, egyetlen csepp se folyik el, se a flakonra, se az asztalra, sehová.
Az olaj színe mindegy, a lényeg, hogy legalább félszintetikus legyen, vagy éppen teljesen szintetikus.
Pl. a semmirevaló ásványi Stihl olaj ugyanúgy piros, mint ez a MOL fullszintetikus:
Most ezt használom, kb. ez a legolcsóbb fullszintetikus. Biztos nem a legjobb, de mint látható, minden minősítő intézet szerint teljesíti a legmagasabb követelményeket is, ugyanúgy, mint a háromszor ennyibe kerülők. Nekem megteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!