Szakállbromélia hozza a virágokat, de azok "megállnak a fejlődésben" mielőtt kinyílnának - miért?
Van egy szép szakállbroméliám.
Mikor hozta az első kis kék virágát, az szépen kinőtt, kinyílt, virágzott egy ideig aztán leszáradt. Örültem neki kezdő szobanövényesként. :)
Azóta a többi kis virág viszont elkezd kinőni, és mikor 5-15 mm nagyságúak, akkor megállnak, nem nőnek tovább, nem nyílnak ki. Nem tűnnek száraznak, halottnak, egyszerűen megálltak.
Már az egész rózsaszín "fej" tele van ilyen kis fél-egy centis virágkezdeményekkel, és egyik se akar tovább nőni vagy kinyílni.
Semmit nem változtattam se a növényen, se a környezetén, mióta az első virágot elkezdte hozni.
Mit csinálok rosszul? Ha az első virág kinyílt, a többi miért nem? Akkor nem is lesznek már soha kifejlett virágai? Vagy menthető még?
(Esetleges bónuszkérdés: ha jól tudom, a virágzás után elpusztul a növény, de eddigre kellett volna oldalhajtást hoznia, ami majd leválasztható.... viszont nem hozott semmiféle hajtást a saját új levelein kívül. Miért van ez? Illetve megint csak: menthető, vagy akkor ez a növényke ennyi volt?)
Én szeretem ezt a növény, az ablakos, napos fürdőben tartom, mert az eredeti élőhelye is párás.
Mindig a végsőkig kinyílnak rajta a virágok, de még az életben nem hozott oldalhajtást. Amikor a "virágja" elpusztul (zöld lesz és felpuffad) utána még a levelei élnek egy évet aztán szevasz.
Igen, a növényke ennyi.:(
Igen, a rózsaszín "virága" már kezd zöldülni, gondolom már nem sokáig bírja. Erre számítottam.
Csak úgy megörültem a sikeremnek, hogy virágzik, de egyetlen igazi virágocska után megállt. :(
Meg hogy úgy volt, lesz "gyereke" és lehet tovább nevelgetni majd azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!