Nagyobb kertben szállítanék dolgokat, milyen rotakapa+utánfutó kombót javasoltok hozzá? (Kapálni nem akarok vele. )
Sziasztok,
elég nagy kertben (3000 m2) elég sok dolgot kell szállítgatnom rendszeresen (tűzifa, építőanyag, föld, stb.), és kezdem megutálni a talicskát. Rotakapára gondoltam, utánfutóval, milyen típust javasolnátok?
Hangsúlyoznám, hogy kapálni egyáltalán nem akarok vele, de később esetleg gazt vágni, havat tolni igen, ha már megvan, de egyelőre a szállítás lenne a lényeg.
Valamelyik szentkirályi jónak tűnne, de nincs rajtuk hátramenet, ami, gondolom, nem ártana.
Kéttengelyes kistraktor nekem túl drága, fűnyíró traktor meg nem igazán ilyesmire való, ha jól látom. Van még más opció esetleg a rotakapán kívül elérhető áron?
Köszönök minden segítséget.
Az Oleo-Mac alig drágább, mint a Szentkirályi, és van benne hátramenet. Ha nem sokat akarod használni úgyse, akkor megteszi. (Egy sima kínai amúgy, amit az Oleo-Mac a saját színeire festet, tehát nem ők gyártatják.)
Vagy ha olcsón akarod, akkor 100-120 körül már kapsz Szentkirályit futóval együtt, nézd meg a Jófogáson meg hasonló helyeken.
Terra vari: örök, mint a szegénység. Van hozzá minden is. Futóval, alternálóval, hólapáttal,gps-szel, amivel akarod.3-4mázsát+parasztot simán elvisz, ha rendben van tartva.Olcsó.
RurisDAC: román veszedelem. Kínából.Akinek van, dícséri. Érdemes hozzá szerkeszteni Robi, vagy terra futót. Ez se drága.Elvileg alkatrész is van hozzá.
Robi 250: Van hozzá minden, jól megszerkesztett masina. Erős ez is, lehet hozzá modern motort adaptálni.
A Hondák a legtutibbak, de elég drágák is.
A legfontosabb, hogy a kis robikat, 6Le alatti modern gépeket, hátramenet nélkülieket el kell felejteni. Amiket írtam , azokkal szántani lehet, marha erősek, még a legöregebb Terra is, pedig csak 5.5 Le.
Köszönöm a válaszokat. Próbálok röviden reagálni rájuk:
A szentkirályi gépekkel az a bajom, hogy nincs rajtuk hátramenet, ha jól látom. Ugyanakkor szép széles adapterválaszték létezik hozzájuk. Ha másfajta alapgépet veszek (pl. Omac), arra könnyen rá tudom applikálni a szetkirályi cuccait, vagy össze kellene barkácsolni őket valahogy? Létezik valami szabvány illesztés az adaptereknél?
A Terra vari nagyon tetszene, de úgy látom, árban jóval afölött van, mint amit szívesen költenék erre. Rákerestem, az alapgép újonnan majdnem 600 egység :/
Ruris: Ezt írod: "Érdemes hozzá szerkeszteni Robi, vagy terra futót". Gondolom, ez hegesztgetést meg hasonlókat jelent. Fával sok mindent megcsinálok, de a vas nem az én világom. Sajnos a motorok sem, vagyis olyan megoldás kéne, ami pár évig bütykölgetés nélkül elketyeg.
Szántani még mindig nem akarok, és nem is tudsz rábeszélni! :))
Kösz még egyszer a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!