Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mellőzni szeretném a benzines...

Mellőzni szeretném a benzines rotakapát mert nehéz és alacsony fóliaházban nem használható, ezért elektromosra cserélném. Melyik a legjobbnak ismert márka, konstrukció, amellyel a benzines kiváltható? Ásás helyett is használnám. Ár nem számít.

Figyelt kérdés

2019. aug. 3. 15:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Én rotakapáztam benzinessel olyan fóliavázban, ami középen 1.7m magas, 5m széles, azaz elé alacsony. A szélén a bordáknál cikk-cakkban kell menni. Nyilván a fólia nincs ilyenkor fent, és a növények sincsenek elültetve. Paprika közét megrotátoroztam úgy, is hogy már fönt volt a fólia.

Persze hajolni kell, de ez van.

A villamosról lebeszélnélek. Egy kis rotátor kb. 5 lőerős. Az 4.5 kW.

A villanyos rotakapák 1.5kW-osak, azaz gyengék, nem sokat érnek.

A másik baj, hogy könnyűek. A könnyű gép elpattog a földön, nem megy bele. Nekem se esik jól emelgetni a 70 kilós rotakapát, de muszály, hogy legyen súlya.

A harmadik baj, hogy hogy viszed a villanyt 100-150 méterre. Ha nem elég vastag a drót, a 1.5kW-os motor lehet, el se indul a végén.

A negyedik bajom velük, hogy hátul nincs csoroszja. A csoroszjával szabályozom, milyen gyorsan menjen a rotátor. Ha feljebb veszem, gyorsabban viszi magát előre, ha lejjebb engedem, akkor lasabban halad, mélyebben dolgozik.

2019. aug. 3. 20:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Így van, a villanyos nem való semmire. Homok felszínét el tudod munkálni, de kötött talajon csak pattog. Ha fent van a fólia, akkor nem mehetsz a közelébe, mert kivágja.

Ásás helyett abszolút nem jó, mert 5-8 cm-nél mélyebbre nem megy még nedves földben se, ennél még a legtrehányabb ásás is többet ér. Ásás helyett még egy 5 LE-s benzines rota se elég, legfeljebb ha fél délután zúgatod, és 5 menetben végiggyilkolod a területen. A szomszéd egy 30 m2-s területen csinálja ezt egy benzinessel, de ő igen jó erőben van.

Szóval, ha bezines nem fér be, akkor ősszel ásod, nyáron kapálod. Más lehetőség nincs.

2019. aug. 4. 09:34
 3/5 anonim ***** válasza:
felejtős
2019. aug. 4. 23:09
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ mindenkinek, meggyőztetek.
2019. aug. 5. 11:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

mondjuk láttam már hirdetős oldalon kb 4000 wattos háromfázisú motorból házilag épített rotációs kapát, de nem láttam hasznosnak

ennél hasznosabb ekével szántani (pl ha az ember nem akar füstben botorkálni a hosszú fóliasátorban, alacsony a belmagasság) , amit elektromos csörlő/stabilmotor húz drótsodronyon a fólián kívülről

2019. aug. 5. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!