Milyen strapabíró és hosszú élettartalmú rotakapàt vegyek?
Mennyi ideig,és milyen talajban szeretnéd használni ?
Homok,vagy kötött talaj ? Mekkora a terület ?
Lehetne még sorolni a kérdéseket.
Jah,és mennyit szánsz rá ?
Még azt nem írtad, hogy miket szeretnél vele csinálni, a töltögetésen kívül.
A Honda rota valóban nagyon jó, de 200 alatt legfeljebb 5 LE-s van. Oké, hogy a 3000 m2 nem olyan hatalmas, de 5,5 LE kellene azért szerintem, az a fél is sokat számít.
Van mondjuk ilyen Oleo-Mac:
Előnye, hogy hátrafelé is tud menni, ami pl. a sarkoknál fontos, vagy ha egy szűk helyen nincs lehetőség megfordulni.
Nagyon dicsérik, viszont azt olvastam, hogy ez egy egyszerű, bár jobbféle kínai gyártmány, amit az Oleo-Mac csak felmatricáztat magának. Szóval, lehet, hogy nem tartós annyira, nem tudom.
Én ha most vennék újat, akkor ezt venném:
Lehet venni erősített hajtóművel is, de ez szerintem normál használatnál nem olyan fontos.
Én most is egy régi KF-o4-et hajtok (többek között), Honda motorral, 2x4 kapataggal, kötött talajon. Tavasszal a szántást simítom el, év közben a kiürült területet meg a gyümölcsös részt tartom gyommentesen. Mivel nekem nem a háznál vannak a földjeim, ezért fontos, hogy bilinccsel le tudom venni a felső részt a hajtóműről, így két darabban egyedül is be tudom tenni a kocsiba. Az új B&S motorokat nem ismerem, a régebbieket nem szeretem. A Honda motort nagyon könnyű berántani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!