Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fagyalt hogyan lehet szaporíta...

Fagyalt hogyan lehet szaporítani? Aki csinált már ilyent leírhatná, ha lehet pontosan. Hol mikor elvágni, mibe tenni, mennyi álljon ki stb.

Figyelt kérdés
2020. ápr. 12. 07:15
 1/2 anonim ***** válasza:
27%

Már lekésted, kihajtott. Esetleg ha találsz olyan részeket, hogy tudsz vágni olyan 20 cm-es darabot, aminek a felső rügye még nem hajtott ki, akkor azokkal megpróbálhatod.

A felső 2 rügy kivételével minden hajtást leszedsz, felásott földbe eldugványozod úgy, hogy csak 1-2 rügy álljon ki a földből, jól beöntözöd, aztán időnként megöntözöd. Félárnyékos helyen csináld.

Ha nem jön össze, akkor meg nyáron, ha már megerősödtek a hajtások, akkor szeded meg a zölddugványokat, a csúcson lévőkön kívül minden levelet levágsz, és félárnyékos helyen, befőttesüveg alá dugványozod. Talpatlan PET is megteszi, csak rögzíteni nehéz, hogy ne vigye el a szél. A befőttes üveg a mostani próbálkozásnál se hátrány, csak ne süsse a nap (esetleg reggel meg este), mert alatta minden megfő majd nyáron.

Ezt magam még nem próbáltam, szakkönyvben néztem meg, hogy ezek a módszerek jók a fagyalnál.

2020. ápr. 12. 09:00
 2/2 anonim ***** válasza:
0%

Meg kell várni,hogy az új hatások 15-20 cm re növekedjenek.Ekkor kell válogatni olyanokat,melyeknek még zöld a vége,nem fás .Laza szerkezetű földbe kell dugdosni,ami mindig jó nedves legyen.Őszre már akkora gyökerek lesznek,hogy lehet a helyére ültetni.

Én a gyökereit ilyenkor 5 cm re szoktam vissza vágni.

Tavasszal a felső részt,kb 10 cm re .

Duntcos üvegben is szoktam rakni,vízbe,ott látni hogy gyökerezik.

2020. ápr. 12. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!