Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan tudnám szaporítani a...

Hogyan tudnám szaporítani a "fosókaszilvát" és/vagy hol tudnék magoncot szerezni?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 1. 12:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Múlt héten próbáltam kipusztítani, mert agressziven terjeszkddik
2020. ápr. 1. 13:23
 2/14 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Nagy fa alatt nézd meg van e magonc. Egyébként miért szaporítanád ezt az értéktelen fajtát? Vegyél nemtudom szilvát. Se metszeni se permetezni nem kell állítólag. És annyit terem hogy fel kell támasztani az ágakat.
2020. ápr. 1. 13:47
 3/14 anonim ***** válasza:

Több alfajra is mondják, melyikre gondolsz?

A vörös levelű pl. elsősorban díszfa, kb az összes faiskolában lehet kapni.

De ha kimész a város mellé, vagy egy kisebb városban, faluban jársz, az elhagyatott telkeken jó eséllyel találsz.

Én falusi vagyok, a szomszéd telken már vagy 20-30 éve nem járt ember, ott van egy óriási fa. Én onnan szedem, még mindig van a fagyasztóban, gyümölcslevesbe tökéletes, meg nálam savanyúság is készült belőle.

2020. ápr. 1. 15:43
 4/14 anonim ***** válasza:

Fontos, hogy magonc legyen? Sarj nem jó? Mert a legtöbb rettentően sarjadzik, én is tudnék mutatni olyan helyet, ahonnan egy vagonnal tudnál kiásni.

De hiába mondok győri címet, ha mondjuk békéscsabai vagy. Ha megírtad volna, merre vagy, akkor lehet, felajánlott volna valaki egy marékkal.

2020. ápr. 1. 18:16
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nekem van kettő, egy sárga és egy vöröses gyümölcsű, de többet szeretnék és a fáim alatt se magoncot se kivehető hajtást nem találtam soha.A faiskolában csak néztek rám. A nemtudom szilvát majd megnézem!
2020. ápr. 1. 21:02
 6/14 mindentudó99 ***** válasza:
Persze hogy néztek rád. Az vadszilva nem árulják. Alanynak használják a magoncokat arra oltanak pl kajszi barackot. Ismerősnek öreg barackosa van. Nagy része kipusztult a fáknak. Alulról az alany hajtott ki sok fánál. Vagyis ez a sárga vagy piros aprószilva. Egyszer elhoztam 5 màzsát. Kipróbáltam pálinkának. Zamatos volt bár a hatalmas magok miatt kesernyés lett nem megozgattam
2020. ápr. 1. 21:22
 7/14 A kérdező kommentje:
Na látod, tudod Te! Én is pálinkát csináltam, nem magoztam és még is nagyon jó lett! A két fa kevés ezért mástól kuncsorogtam el az övét!Útszélit tudok én is de azt a forgalom miatt nem nagyon akarom. Időm és helyem mint a tenger ezért ültetnék belőle.
2020. ápr. 1. 21:37
 8/14 anonim ***** válasza:
60%
Ha ültetni akarsz, akkor ennyi erővel rendes szilvát is lehetne, mégis csak különb pálinkája lesz, és másra is alkalmas a termése. Egy csomag cigaretta árán veszel egy oltványt.
2020. ápr. 2. 06:43
 9/14 mindentudó99 ***** válasza:
Azért ajánlottam a Nemtudom szilvát. Állítólag igénytelen. Se metszeni se permetezni nem kell és roskadásig van. Vettem egyet az ősszel. Egyébként én díszszilvából is csináltam. Azok a lila levelű fák azok.
2020. ápr. 2. 07:07
 10/14 A kérdező kommentje:
Rendes szilvám 6,ringlóm 2 fajta is van, csak most erre volnék rákattanva.Megyek és megnézem a kertészetben a "nemtudom"-ot.
2020. ápr. 2. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!