Hogyan tudnám szaporítani a "fosókaszilvát" és/vagy hol tudnék magoncot szerezni?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 1. 12:46
11/14 mindentudó99 válasza:
Megnézem én is dèlután. Ültetnék még párat.
12/14 anonim válasza:
Komolyan, senki nem írta a legkézenfekfőbb választ.
Ültess el pár magot!
Amúgy finom pálinkája van a szilvák között.
Tavaly én kb. 6 mázsát szedtem össze belőle. Ház előtt van két hatalmas, majd 50 éves fa. Árnyék miatt vannak tartva, mert a délutáni nap telibe sütné a házat. Több, mint 1 hónapig potyog. Van, hogy napi 2-3 órán át is szedem.
13/14 ivarro2 válasza:
Az utolsó válasz a legjobb, de azért ne pár magot ültess, hanem jópárat, mert nem mind kel ki. :)
És itt tudsz venni magoncot is: [link]
14/14 ivarro2 válasza:
Még annyit az előző válaszomhoz, ha helybe ülteted a magot, egy erősebb, egészségesebb fát kapsz, mert a fák karógyökeret eresztenek, ami jó mélyre le megy a vízért. Ha a földből 10 cm-re kilátszik egy magonc, annak már van egy fél méteres karógyökere. Sajnos ezt átültetéskor el kell vágni. Így a kertészetek, már eleve elcsípik ezt, hogy terebélyes szerteágazó gyökérzetet kapjanak. Viszont így sekélyesebb a gyökérzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!