Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kút fennmaradási engedély?

Kút fennmaradási engedély?

Figyelt kérdés

Szinte minden családi ház kertjében öntözésre, ásott, vagy fúrt kutat létesítettek korábban, amennyiben nem volt engedélyeztetve fennmaradási engedélyt kell kérni 2020.12.31-ig.

Az engedélyeztetés lehet, hogy ingyenes, de hivatalos helyről közölték, hogy a kérvényt írassam alá hivatalos szakemberrel, felhívtam: 68500 Ft. ( a honlapjukon is ez szerepel)

Az Agrár kamara felkarolta az ügyet. De mi lesz ennek a vége?

#öntözés #kert #otthon #jogszabályok.
2020. ápr. 8. 18:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
66%
majd büntetnek előbb vagy utóbb , ha neked megér 68500ft akkor végigviszed ha nem ér meg ennyit akkor megszünteted . nekem van ásott téglás kutam van benne 1.5m víz , betemettem volna ha nem élnének benne talán gőte ( gyíkszerű élőlények ) őket sajnálnám
2020. ápr. 8. 21:59
 12/17 A kérdező kommentje:

Lehetővé tették az ingyenes bejelentést, de az igazoltatás miatt sokba kerül, ezt sokan nem tudják vállalni, eltitkolják, megszüntetik, ez a tapasztalatom.

Valaminek történnie kell, mert a rendelkezéssel nem kapnak tiszta képet (a talajvizes kutakra gondolok)a kutakról. Minden esetben kivárok, hátha történik valami kedvezőbb döntés.Természetesen vállalnom kell a legalizálás összegét. Köszönöm a válaszokat, mindenkinek nyomtam egy "Hasznos"-at

2020. ápr. 9. 08:52
 13/17 anonim ***** válasza:
42%

Nekem a vízóraaknámban áll a talajvíz.

Bejelentsem azt is?

:)

2020. ápr. 9. 19:49
 14/17 A kérdező kommentje:

"Fúrt kútnál magánszemély esetében a jegyzői engedélyes talajvízre, parti szűrésű vízre szűrőzött kúthoz NEM kell tervezői végzettség, NEM kell MMK tagság elég, ha a dokumentumot kútfúrási jogosultsággal rendelkező szakember írja alá.

Ásott   kút   engedélyezéséhez,   fennmaradási   engedély   ügyintézéséhez   NEM   kell   kútfúró végzettség, e kutakat a tulajdonos is engedélyeztetheti, és aláírhatja."

[link]

2020. ápr. 20. 23:37
 15/17 A kérdező kommentje:

Módosítva, új bejelentési határidő 2023.12.31

[link]

2020. máj. 22. 00:19
 16/17 A kérdező kommentje:
2020. máj. 22. 00:20
 17/17 A kérdező kommentje:
2020. nov. 19. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!