Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit kezdjek a fosóhomokkal?

Mit kezdjek a fosóhomokkal?

Figyelt kérdés

Madáritatót, kacsaúsztatót készülök ásni. Nem fóliásat, hanem az agyagig leásva. Ehhez előbb egy kutat fúrtam, mert ami most van, abból öntözni szoktam, s abban nem fér el a napelemes búvárszivattyú. Csakhogy alig értem el az első vizet, fosóhomok rétegbe ütköztem, s hiába furkálom, hiába próbálom mélyíteni már két napja a lyukat, csak termelem ki a vizes homokot, de egy megveszekedett centit se haladok lefelé, mert mindig omlik utána. 25 cm vízrétegnél nem tudok lejjebb menni.

110-es PVC csövet terveztem bele, ha ez érdekes.

Bármilyen ötletet szívesen vennék, ami nem kerül túl sok pénzbe. Elvégre, mint mondtam, van már kutam, ez az egész csak az alkotás örömét szolgálná.

2020. febr. 8. 14:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Kézi,vagy gépi fúróval erőlteted a munkát?

Hány m nél tartasz ?

2020. febr. 8. 17:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Az Alföldön vettem házat, így elég a kézi fúró is. Sima földfúró, amit meghosszabbítok, amikor kell. 3m 60 centinél, ahogy számítottal is, megjelent a víz, de ott meg is állt a tudomány. Régebben Szekszárdon simán kifúrtam ugyanilyen eszközzel a 8 méter mély kutat. Most is jólesett a testmozgás, de úgy tűnik, ennyi volt/lesz az össz hasznom a projektből.
2020. febr. 9. 09:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha ennyire jön be a homok,akkor víz is lehet.

El kell késziteni a lerakandó csövet.Ami alulra kerül,viz szürővel ellátni.Fúrás után azonnal leengedni,és máris mehet mellé a viz szűrő apró kavics .Legalább annyi,hogy viz szürős csövet eltakarja .Membrános szivattyút ne használj,mert az bevibrálja a homokot is .

2020. febr. 9. 16:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Örülnék, ha ilyen egyszerű lenne, kedves utolsó. Sajnos a 15 mp, ami alatt kihúzom a fúrót, lerázom, majd visszaeresztem, untig elég ahhoz, hogy feltöltődjön az éppen fúrt lyuk. Most azon agyalok, hogy leeresztem a 110-es PVC csövet, szerzek egy olcsó, használt önfelszívó szivattyút, a leeresztek egy lábszeleppel felszerelt tömlőt, a meglevő kútból nyomatom a vizet, az faszán felkavarja az iszapot, amit kiszívatok. Eközben folyamatosan mozgatom, s tolom lefelé a csövet.
2020. febr. 10. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!