Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit kezdjek a hervado citromfa...

David2014 kérdése:

Mit kezdjek a hervado citromfaval? bovebben lent

Figyelt kérdés

szabadsagra mentem el es elotte megontoztem a nagy citromfat ami mar tobb eves( legalabb 10 ) , egy oriasi cseberben volt , nem a legjobb allapotban de azert okes. amikor hazaertem 6 nap utan szinte szenaszarazok lettk a levelek, lehet valamit kezdeni vele? ujrametszeni vagy valami hasonlot...?

megjegyeznem hogy az eloszobaban olt tartva napfenyes helyen de eleg huvosben volt, a masik mellette sokkal oregebb annak semmi baja nem volt, szoval nem tudom...

2019. márc. 28. 21:31
 1/8 Miss Endzsi ***** válasza:
Zuhanyoztasd meg. Vegyél neki tápot.
2019. márc. 28. 22:09
 2/8 anonim ***** válasza:

Beteg növénynek soha nem szabad tápot adni, mert nem tudhatjuk, nem valami gyökérgondja van-e.

Ennyi idő alatt nem valószínű, hogy az ágak is elszáradtak volna, feltehetőleg újra fognak hajtani, csak tartsd úgy, mint eddig, viszont ne agyonöntözve, mert nincsenek párologtató levelek. Kicsit metszd vissza, hogy ne legyen majd olyan csúnya félkopasz.

De egyébként az is nagyon furcsa, hogy zárt térben, hűvös helyen 6 nap alatt leszáradjanak a levelek. Lehet, hogy már előtte is volt valami betegsége. Nem lehet szó túltápozásról esetleg?

2019. márc. 29. 08:55
 3/8 A kérdező kommentje:

elotte aranylag jol nezett ki, viszont szoktam tapozni , a szabadsag elott jobban megontoztem hogy legyen elgendo nedve a gyokerenek, lehet ez artott volna?

Az agak teljesen jol vannak, viszont nincs egyetlen level se rajta ami egeszseges lenne, mind szarazak, akkor mi fog fotoszintetizalni? ujra kihajt igy is?

2019. márc. 30. 08:11
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyszeri bőséges öntözés nem árthat meg neki. Pár nap vízben állás esetleg, ha mondjuk egy vödörben van a cserép, és vízzel felöntve. De a nedves földet bírja.

Ha a gyökerek egészségesek, akkor újra ki fognak hajtani az ágak. Nem tudok semmit a tartásáról, hogy elkövettél-e valamit, ezért nem tudom, mitől lehet a baja.

2019. márc. 30. 16:33
 5/8 A kérdező kommentje:

ugy lattam hogy a metszesek helyen az agak eleg szarazak, szinte semmi nedv nincs bennuk, letezik hogy vizhiany miatt szaradott volna ki?, pedig volt ontozve rendszeresen..

Teny az hogy most eltavolitottam minden elszaradt levelet es enyhen visszametszettem, lassuk mi lesz belole...amugy kar erte eleg regi fa..

2019. márc. 31. 10:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát ha nem nedvdúsak a vágások, az komoly gond.

Hűvös helyen 6 napnál ritkábban szokás öntözni. Tehát ki nem száradhatott.

Esetleg ha télen 10 fok körül vagy alatt tartottad, és 6 napnál gyakrabban öntözted, akkor valószínű, hogy elpusztultak a gyökerek. Aztán ahogy jött egy kis melegebb idő, nagyobb párologtatással, akkor a megmaradt pár szál hajszálgyökér már nem bírta életben tartani a növényt.

2019. ápr. 1. 08:20
 7/8 A kérdező kommentje:

telen vegig 10 fok alatt volt a fa de aranylag jol nezett ki, egyszer szoktam ontozni egy heten, neha lehet elofordult hogy heti egy alkalomnal ketszer kapott ontozest.

Kerdes az , hogy most mihez kedzjek vele, van meg eselyem megmenteni vagy ...ez bukta volt?

2019. ápr. 1. 21:58
 8/8 anonim ***** válasza:

A citromot télen hűvösben félszárazon kell tartani, a gyökérpusztulás elkerüléséért.

Most már kb. ki lehet tenni valami védett helyre, vagy legalábbis nappal legyen valami 20 fok körüli helyen. Ne öntözd agyon továbbra se. Ha vannak még élő részei, akkor meg fogod látni hamarosan, és majd odáig kell visszavágni. Ha nem, hát nem.

2019. ápr. 2. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!