Egy kertészet indításához hogyan kezdjek hozzá?
Figyelt kérdés
Honnan szerzik a növényekhez a magokat,hagymákat?Hogyan adják el?Járnak nagybani (virág) piacokra?2019. ápr. 22. 19:11
1/12 anonim válasza:
Most döntsd el hogy kertészetet akarsz, őstermelő akarsz lenni vagy faiskolát/növényiskolát szeretnél? Mert itt 3 különböző dolgot írtál le.
2/12 A kérdező kommentje:
Olyat szeretnék ahol üvegházban termelik avirágokat és hordják nagybani piacokra vagy ott helyben adják el a vásárlóknak!
2019. ápr. 22. 19:19
3/12 anonim válasza:
Ha üvegházi termesztésben gondolkodsz, akkor legjobb ha hollandékhoz fordulsz információért.
4/12 A kérdező kommentje:
Tudom hogy a hollandokat lehetetlen túlszárnyalni DE náluk nincs minden virág!A legtöbb a rózsa és a tulipán!Persze tudom hogy nem csak ezek vannak!És ők főleg szálasvirágként értékesítik!Én cserepesvirágban gondolkozom!
2019. ápr. 22. 19:57
5/12 anonim válasza:
Magyarul egy virágboltot szeretnél nyitni. Ők foglalkoznak virágokkal. A nagybani piacon lévők virágboltosok vagy őstermelők.
6/12 A kérdező kommentje:
De én nem csokrokat,koszorúkat szeretnék csinálni hanem magot vagy hagymát ültetni és eladni cserepesvirágként virágboltoknak vagy magánszemélyeknek!Szeretnék vagy 10 félefajta virágot mindből vagy 100darabot tehát egy üvegházban nevelni olyan 1000db virágot!
2019. ápr. 22. 20:21
7/12 anonim válasza:
Tiszta jóakaratból írom:
1. szerintem nem vagy szakember, csak akarsz valamit, aminek a gyakorlati problémáihoz halvány gőzöd sincs. Ezért, először szerezz szakismeretet, termesztési gyakorlatot.
2. mérd fel a keresletet (lesz-e a környéken átvevőd mennyit venne át és mennyiért),
3. végezz kalkulációt, hogy mibe kerülne a termesztés és értékesítés beindítása (fólia, föld, öntözővíz, cserepek, tápanyag, növényvédőszerek, fuvar, adó és egyéb kiadások, elvonások, alkalmazottak fizetése stb., stb.).
8/12 A kérdező kommentje:
Persze igazad van!Nem értek hozzá!Az okj-s kertész képzést szeretném elvégezni ha tudom hogy hogyan működik ez az egész és bele tudnék vágni!
2019. ápr. 22. 21:17
9/12 anonim válasza:
10/12 A kérdező kommentje:
Hasonlót szeretnék!De ő 20-25féltével kezdené én meg annyit nem tudnék!
2019. ápr. 23. 09:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!