Van itt valaki, aki jártas a kertészetben? Tudna segíteni?
Az időjárástól és a talajtól függ, de legyen folyamatosan jó nedves a föld, sose száradjon ki.
Hány szem van a föld alatt, és mennyi felette?
"csuktam le" azt jelentené, gondolom, hogy dugványoztad.
Ha jól csináltad, akkor leszúrtál valami vasat, ledugtad a vesszőt, és a vassal a szőlő mellé szúrva mellényomkodtad a földet. Vagy ha gödröt ástál neki, akkor beöntözted.
Nem kell sárban állnia. Öntözni akkor kell, ha már száraz a talaj 5-10 cm mélységben. Fogsz egy kapát vagy ásót, és ha már száraznak gondolod a talajt, akkor a szőlővessző közelében megnézed.
Inkább ritkábban és nagyobb mennyiségű vízzel kell öntözni.
Ez kötött talajra vonatkozik, homokon nyilván gyakrabban kell.
Nekem agyagosak a kertjeim, én is dugványoztam egy hónapja két helyen is, majd májusban tervezem megöntözni, ha nem sok esik.
Dugványozni úgy kell, hogy kb. 30 cm legyen a föld alatt, és a legfelső rügy kb. földszinten vagy kicsivel felett legyen, és annyi földet kell odahúzni, hogy a rügyet éppen eltakarja, majd a föld alól fog kibújni a hajtás.
Köszönöm szépen a válaszokat, úgy csináltam ahogy a második válaszoló írta, kb. 3-4 rügy van a föld alatt, és egy felette.
E videó alapján csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!