Ért valaki az eperhez? Képek alapján nitrogén hiányos lehet?
Tisztelt Kérdező!
2-es sorszám alatt kiírtál egy linket ami a Te eperleveleidet akarja ábrázolni. Háromszor is kinyitottam (utolsóként épp most), de én mindhárom alkalommal állatfejeket látok óriási szemekkel és egy idegen nyelvű szöveget, de abból sem tudtam előcsiholni eperleveleket.
Valamit elrontottam? Kérlek, tegyél sínre. Köszönöm.
Szia.
Amikor láttam a válaszod, meg nyitottam és nekem jó képet ad be, tehát egy epres képet. Nem értem nálad miért nem, sajnálom.
Megpróbálom másképp feltolteni.
Most is megnyitottam és ezúttal is az jött be nekem, amit feltoltottem.
Na, így mindjárt más. Az első linked tényleg nem jó, felrakáskor és most se ábrázol epret.
A nitrogénhiány az valószínű. De ugyanígy néz ki a vashiány is. Meg még pár dolog hiánya. De minden mindennel összefügg, pl. a nitrogénhiány vashiányt okoz, mert a meglévő vas nem tud felszívódni. A túl meszes földből se tudnak felszívódni a meglévő anyagok. Olyan is van, hogy valami tápanyagból túl sok van, ami nem engedi érvényesülni a másik tápanyagot. (Antagonizmus a jelenség neve.)
Itt a képen mintha sóderben lenne az eper. Lehetséges ez? A bányászott sóder egyrészt gyakran meszes, másrészt a természetes homokos talajból is könnyen kimosódik a tápanyag, és ilyen hiányállapot áll elő.
Én a helyedben vennék rá komplex műtrágyát, amiben mikroelemek is vannak, ezzel nem lehet nagyon mellélőni. Ha van otthon esetleg általános levéltrágya, akkor azt is lehet alkalmazni. Most levéltrágya vagy kevés műtrágya, a tél vége felé pedig több műtrágya. Ha azonnal oldódó fajta, akkor ősszel nem jó, mert a homokból kimosódik tavaszra. Tavasszal, virágzás előtt, feloldva, beöntözve is jó, csak ne lépd át a csomagoláson megadott mértéket.
A második linken nekem is kinyílt. Azt tanácsolom, amit a 8-as javasolt de nitrogénnel nagyon vigyázz, mert túladagolás esetén csak lombot fejleszt és alig-alig termést. Terméshez a kálium és a foszfor kell. Ha csak magatoknak akarsz termeszteni és nem konkurálsz a nagytermesztőknek akkor kérj tanácsot kistermesztőtől vagy szakembertől.
Szerintem is valamelyik tápanyagot hiányolja az eper.
Köszönöm szépen, végül tegnap levéltrágyáztam komplex műtrágyával.(ajánlottak az üzletben) Ezt hányszor kell ismételni?
Ha nem kezelem vagy nem úgy, mint kéne, nagy kárt tehetek?
Van itthon huminol Talajkondicionálóm is. Esetleg az segíthet? Az van rá írva, h használható egyidejűleg műtrágyával!
Nem, sztem a képen látszik úgy, de nincs sóder sehol nalunk.:)
Iden lesz egyébként attelepitve az eper, mert ahol most van kell a hely egy kis épületnek. Rossz ötlet beteg epret athelyezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!