Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha erősen generatív irányba...

Ha erősen generatív irányba elment a paprika, akkor csak nitrogén segíthet vegetatív irányba eltolni a növekedést?

Figyelt kérdés
Mikramiddel megöntöztem kétszer is. A lombtrágyázás pl. Wuxállal nem segít a lombozat fejlődésében ebben az esetben? Mert azt olvasom, hogy a sok tápanyag is generatív irányt eredményez. Nőni kéne a szerencsétlen paprikámnak, nem pedig ontani a virágot.
2016. jún. 2. 19:59
 1/9 A kérdező kommentje:
A Mikramid régesrégen lejárt. Fölöslegesen öntözgettem, sőt permeteztem is vele?
2016. jún. 2. 20:06
 2/9 anonim ***** válasza:

Sok van, vagy cserépben van két szál paprika?

Ha sok van, akkor mondjuk Zöldítő komplex kipermetezve, ha cserépben van, akkor Vitaflóra levéldísznövényekre, 0,1 l kiszerelés, ez olcsó és jó.

Addig meg szedd le a virágokat, mert a termés is visszafogja a növekedést.

A műtrágyák nem mennek tönkre olyan könnyen.

2016. jún. 2. 21:39
 3/9 A kérdező kommentje:

Kapott NPK egyenlő arányú műtrágyát, Osmocote Prot, Mikramidet, kétféle granulált szerves trágyát, permeteztem Wuxallal is(igaz mindig a leggyengébb töménységgel.) Azt gondolom, csak nitrogéntúlsúlyos műtrágyával mennék valamire. Talán pétisóval kéne próbálkoznom.

A levelek zsugorodottak, a legalsók sárgák. Rovar nincs rajtuk.

2016. jún. 2. 22:15
 4/9 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy békén kéne hagynom?:)
2016. jún. 2. 22:17
 5/9 A kérdező kommentje:
48 szál, félig lebontott polikarbonáttal fedett házikóban.
2016. jún. 2. 22:19
 6/9 anonim ***** válasza:

Akkor ezek a levéltünetek akár már túltrágyázásra (N-mérgezésre) is mutathatnak, ennyi tápanyag után.

A talaj bevizsgálása nélkül szerintem már csak annyit csinálj, hogy öntözöd erősen, ez csökkenti a N-túladagolás tüneteit, de ha tényleg erről van szó, rendes már nem lesz a paprika, legfeljebb nyár végére, őszre.

De persze az is lehet, hogy egyéb anyagok túladagolása miatt nem tudja hasznosítani a meglévő N-t a növény, ezt így nem tudom megmondani.

Még az is lehet, hogy valamivel elrontottad a talaj pH-ját.

2016. jún. 3. 05:21
 7/9 A kérdező kommentje:

Mintha megmozdult volna. Hogy N-hiánya volt , abból is gondolom, hogy az a fajta, aminek a nitrogénigénye kétszerese a többi fajtának, tavaly is nagyon gyatra volt, vékony szárral , vékony húsú terméssel, a többi meg gyönyörű. Ezt csak most tudtam meg.

Köszönöm szépen, hogy foglalkoztál a gondommal.

2016. jún. 3. 09:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Én is így jártam.

Én a húsvét utáni héten palántáztam.

Jött rá vagy 10 nap meleg, rendesen befoigant.

Aztán jött pár nap viharos széllel egy hideg 3 hét, és hiába voltak kikarózva kikötözve, az alsóbb leveleket leverte a vihar. Nagy 40 centis kopasz csutkák tetején van egy pár levél, és most ontja a virágot, hogy megjött a meleg és az eső.

Szerintem más teendő nincs, mint öntözni és NPK-val még pótolni, amit az esők kimostak a gyökérzónából.

A 3 hetes hideg időjárás az oka, ha megjön a meleg, akkor helyrejön!

2016. jún. 3. 10:04
 9/9 A kérdező kommentje:
Csakhogy a szomszédban nem ezt látom, pedig abszolút védtelen, az enyém viszonylag védett. Nincs ott zsugorodott levél, üde zölden hajt.
2016. jún. 3. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!