Ha erősen generatív irányba elment a paprika, akkor csak nitrogén segíthet vegetatív irányba eltolni a növekedést?
Sok van, vagy cserépben van két szál paprika?
Ha sok van, akkor mondjuk Zöldítő komplex kipermetezve, ha cserépben van, akkor Vitaflóra levéldísznövényekre, 0,1 l kiszerelés, ez olcsó és jó.
Addig meg szedd le a virágokat, mert a termés is visszafogja a növekedést.
A műtrágyák nem mennek tönkre olyan könnyen.
Kapott NPK egyenlő arányú műtrágyát, Osmocote Prot, Mikramidet, kétféle granulált szerves trágyát, permeteztem Wuxallal is(igaz mindig a leggyengébb töménységgel.) Azt gondolom, csak nitrogéntúlsúlyos műtrágyával mennék valamire. Talán pétisóval kéne próbálkoznom.
A levelek zsugorodottak, a legalsók sárgák. Rovar nincs rajtuk.
Akkor ezek a levéltünetek akár már túltrágyázásra (N-mérgezésre) is mutathatnak, ennyi tápanyag után.
A talaj bevizsgálása nélkül szerintem már csak annyit csinálj, hogy öntözöd erősen, ez csökkenti a N-túladagolás tüneteit, de ha tényleg erről van szó, rendes már nem lesz a paprika, legfeljebb nyár végére, őszre.
De persze az is lehet, hogy egyéb anyagok túladagolása miatt nem tudja hasznosítani a meglévő N-t a növény, ezt így nem tudom megmondani.
Még az is lehet, hogy valamivel elrontottad a talaj pH-ját.
Mintha megmozdult volna. Hogy N-hiánya volt , abból is gondolom, hogy az a fajta, aminek a nitrogénigénye kétszerese a többi fajtának, tavaly is nagyon gyatra volt, vékony szárral , vékony húsú terméssel, a többi meg gyönyörű. Ezt csak most tudtam meg.
Köszönöm szépen, hogy foglalkoztál a gondommal.
Én is így jártam.
Én a húsvét utáni héten palántáztam.
Jött rá vagy 10 nap meleg, rendesen befoigant.
Aztán jött pár nap viharos széllel egy hideg 3 hét, és hiába voltak kikarózva kikötözve, az alsóbb leveleket leverte a vihar. Nagy 40 centis kopasz csutkák tetején van egy pár levél, és most ontja a virágot, hogy megjött a meleg és az eső.
Szerintem más teendő nincs, mint öntözni és NPK-val még pótolni, amit az esők kimostak a gyökérzónából.
A 3 hetes hideg időjárás az oka, ha megjön a meleg, akkor helyrejön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!