Mi hatékony galamb elriasztásra? Bagoly szobor?
Oda tanyáznak az ajtó fölé egy kis párkányra, így tele lesz az ajtó előtt, meg a folyosón galambszarra... Zavaró.
Láttam ezeket a tüskéket, de ezek rondák nagyon. meg láttam bagoly szobrot az tetszik, de tényleg működik az ilyesmi?
Most ez azt jelenti, hogy reménytelen? :/
Egyébként az is eszembe jutott, hogy a lapos peremre egy lejtőt kellene tenni, akkor lehet nem szívesen lennének ott, csak azt bonyolult megcsinálni.
Én is láttam már ilyen bagolyszobrot, csak először nem ismertem fel, hogy mi az, olyan vastagon volt rászáradva a galambszar. Szóval azt nem azért veszik az emberek mert hatásos galamb ellen, hanem azért, mert a vevőnek tetszik, jól néz ki.
Ez kábé olyan, mint a csont alakú kutyatáp. A kutyát aztán baromira nem érdekli hogy milyen alakja van, alapvetően a környezet információinak amúgy is kb. 80%-át az orrán keresztül szerzi be. Azért csont alakú, mert az a gazdinak jobban tetszik.
A tüske lehet a megoldás.
A galamb nagyon értelmes állat!
Tudom mert van velem lakó galambom már vagy 8 éve.
Egyszerűen az jut sokszor eszembe a reakcióiból, hogy egy ember értelme szorult bele. Olyan elvont dolgokat is megért, amit az ember el se hinne. Megérti ha viccből olyant mondok vagy mutatok neki amitől pl egy ember megsértődik és oda jön és jól elver a szárnyával érte és jól megkalapál a csőrével mert megsértettem. (nagy részét érti amit mondok, mert itt nőtt el emberi beszéd mellett) Sokat engedek neki, hogy kifejezze a nemtetszését, azért ilyen bátor. Emberszámba veszem és egynrangú társként foglakozok vele.
Volt amikor megrázta magát és ott volt a közelemben. belélegeztem a toll porát és nagyon kezdtem köhögni tőle. Nagyon ijedten nézett és látta, hogy ezzel nem tesz jót nekem. legközelebb már csak kicsit borzolta meg magát, de mellettem nem rázza a tollát csak éppen megmozgatja finoman, hogy ne szálljon a toll pora. Csak akkor rázza meg magát amikor távol vagyok tőle. Hihetetlenül okos a galamb és érzéeny lelke van. Sokan erre azt mondják, hülyeség de csak akkor ismeri meg az ember amikor több időt tölt a társaságában.
Szóval értelmes a galamb.
nagyon hamar megtanulja azt is, ha valami állat utánzatot teszel ki ellene. Sőt az erkélyre az idegen galambok ellen kitettem egy botra lógatott nagyméretű zörgős neylont, ami a legkisebb röppenésre is megmozdul és zörögve kezd ropogó recsegő hangot. nem érdekli őket sokáig, de pár napig nem jöttek oda, de rájöttek, lehet vele együtt élni.
Egy megoldás van, amitől nem tudnak leülni oda mert szúrós vagy kellmetlen rajta ülni.
A másik az, hogy nem kell békén hagyni őket. Időnként ki kell meni és meg kell próbálni jól rájuk ijeszteni, hogy megszokják, ott nincsenek biztonságban. Akkor egy ideig nem mennek oda, aztán újra próbálkoznak. Ez egy folyamatos foglalatosságot igényel, ha csak nem teszel tüskés drótokat az ülő felületre.
Amit itt olvastam, hogy valaki CD lemzeket lógatott ki, abban annyi lehet a hatás, ha két ilyen közepén sötétnek látszó kör van kitéve egymáshoz közel, az ragadozó madár szemére emlékeztetheti és úgy tűnik, hogy bámulja valami hatlmas szempár a CD lemezek formájába. Lehet hatása, habár én nem próbáltam, de ilyen vadász madár, bagoly szem utánzó hatása miatt működhet, főleg ha a kettő együtt mozdul a szárnycsapásuk szelére, mint egy szempár.
Ez esetleg ki lehet próbálni párosával, szempár szerűen fellógatva, hogy minél kisebb szellőre is mozduljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!