Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Hangyairtáshoz tippek?

Hangyairtáshoz tippek?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

4 lakásos társasházban lakom. Eddig néha-néha találkoztunk hangyákkal, de csak a szobába, ha lemorzsáztunk a földre véletlenül vagy ilyesmi. Most elköltözött a szomszéd, csak mi maradtunk a házban és a hangyák is sokkal többen lettek. Ami igazán zavaró, hogy a konyhában elég sok van. Próbálkoztunk házi praktikával (szódabikarbóna, sütőpor), de nem igazán használt. Raktunk ki valami Protect hangyacsapát, de nem sokat ért. Tudtok ajánlani valamit, amivel ki kehet irtani őket? Sajnos nem tudom, honnan jönnek, de az látszik, hogy a konyhapult tövében, a fal mentén járkálnak fel-alá. Mivel a konyhapultról van szó, ezért különösen kényes a helyzet, nem szívesen szórnám be valami durva vegyszerrel azt a pultot, ahol egyébként kaját csinálunk.

Köszi előre is!

2016. júl. 25. 09:56
 1/2 anonim ***** válasza:

Chemotox/domotox hangyaírtó port összekeverve porcukorral. Ki irtja az egész bolyt.

Ennek a hatóanyaga egy mesterségesen előálított piretroid. Ez minden növényben megtalálható. Melegvérüekre ártalmatlan.

Létezik a Potekt márkanév alatt hangyairtó csalétek is. Kell neki néhány nap mire kipisztulnak tőle.

2016. júl. 25. 17:17
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez volt az, amit használtál?

[link]

Erre bizony nem mennek rá tévedésből sem.

De azért nem kell kidobni.

Amerre sokat járkálnak, tegyél le egy alufóliadarabra egy kis darab olyan kaját, ami napokig csalogató marad, nem szárad ki. Én egy kis darab sült húst vagy tepertődarabot szoktam.

Erre másnapra rámennek a hangyák, és ha már odaszoktak, ráöntöm ezt a Protectet. Így elhordják a kajával együtt ezt is, aztán unalmukban megeszegetik.

2016. júl. 26. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!