Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan tudnék minél hamarabb...

Hogyan tudnék minél hamarabb kigazolni egy nagyobb kertet? (kb.400 m^2) Tippek?

Figyelt kérdés
A gyomok 0,5-1 méter magasak, erősek, van közöttük minden, de legnagyobb ellenségem a fűszerű gyomok, mert nehéz kiszedni, főleg amik szálával nőnek, ráadásul most képzik a magjukat.
2016. jún. 7. 13:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Gyomirtózni próbáltad már?
2016. jún. 7. 15:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Pontosan milyen kert? Van közte olyan növény amit menteni kell?

Ha nincs, akkor én nekiállnék fűkaszával, a nyesedéket összegyűjteném, majd gyomírtóznám a területet. Majd kb. 3 hét elteltével beforgatnám. Egy idő után ismét megjelennek a túlélő gyomok, azokat ismát gyomírtóznám, beforgatnám.

Utána, a következő évben lehet valamit kezdeni a területtel...

2016. jún. 7. 15:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha nincs benne mentenivaló növényzet, akkor kaszálás, és a kaszálék száradása után tarló égetés.

Ha van benne kúltúrnövény akkor, kaszálás, ásás (a 400m² nemszámít nagynak), vagy bérelsz egy önjáró talajmarót.

2016. jún. 7. 17:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Gyomirtó vagy talajmaró. Vagy a kettő kombinációja.
2016. jún. 7. 23:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát igen, 400 m2 csak belvárosban számít nagynak. :)

A fűszerű (egyszikű) gyomok ellen, főleg, ha tarackolva terjednek, a gyomirtón kívül nem tudsz mit tenni, mert úgyis kihajtanak újra.

De ha gyomirtózol, akkor meg már mehet az egész...

Feltéve, hogy nincs olyan növény, amit meg akarsz óvni.

De akkor is gyomirtózhatsz, csak nem az egész kertben, meg óvatossággal. Pl. a védendő növényeket takarófóliával lefeded, vagy ha sok kisebb van, akkor szél felől nagy kartonokat lehet eléjük tenni, stb.

Gyomirtózás előtt eszedbe ne jusson kaszálni, mert a glifozátot a növények a levelükön keresztül veszik fel, gyomirtózás előtt kaszálni olyan, mint az egér száját bekötni, és úgy kirakni elé az egérmérget.

Én csináltam már ilyesmit, először gyomirtó, aztán mikor elszáradt a fű, motoros kaszával ledaráltam, két héttel később meg rotációs kapával beforgattam nagyjából, újabb két hét után újabb rotálás, és rendes kertnek nézett ki.

2016. jún. 9. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!