Ágyipoloska írtás utáni élet!?
Szerinted a hormonháztartásodra hat a rovarirtó?? Ez most komoly??
Moss ki minden textilt, amit tudsz, de ennyi. Nőgyógyászod nem nézett rád furán??
Számold meg a lábaidat. Ha 6 körüli eredmény jön ki, akkor van okod félni. Ha ennek kevesebb, mint fele a végeredmény, akkor nincs okod félni. A rokonaidnak van okuk félni, tőled.
Ezek a szerek melegvérű állatokra nagyon kevéssé hatnak, gyakorlatilag a kiszórt mennyiségnek legalább a tizedét, de lehet, hogy felét egy az egyben meg kellett volna innod, hogy a legenyhébb rosszullétet, egyéb tünetet tudd produkálni. Ha megfogsz valami kezelt tárgyat, attól az égvilágon semmi bajod nem lehet.
Fogamzásgátlóra ugyan nem szokták bevizsgálni ezeket a szereket, de kétlem, hogy bármi összefüggés lenne, ha nem kortyoltál bele a vegyszerbe.
De az ágymatracra lepedőt húzol, nem érintkezel akkor vele. A másik, hogy ezzel a logikával az összes vegyszer a camotoxtól kezdve az öblítőig, minden befolyásolhatná a fogamzásgátlót. De még ha így is lenne, hogy káros, akkor sem hormonodat befolyásolja, hanem mérgezést kapnál rosszabb esetben, vagy allergiát, kiütést.
Tök logikátlan a félelmed.
én sem mertem semmit megfogni irtást követően, hiszen minden tapadt a szertől, ami igenis toxikus, igenis felszívódik a bőrön át, és igenis megzavarhatja akár a hormonháztartást is - az én orvosom nem nézett rám bután, és tudott válaszolni a kérdéseimre -, én pl. teljesen allergiás lettem a méregmezőben való több heti létezés során, amit sajnos nem lehetett semlegesíteni, hiszen hatnia kellett még heteken át; én bár igyekeztem semmihez nem hozzáérni puszta kézzel, ha mégis sikerült, akkor azonnal kezet mostam, mégis kijött az ekcémám, ami gyermekkoromban volt utoljára, azóta sem, soha... de most igen.
egyébként nekünk nem javasolták az irtók az azonnali feltakarítást, bútorok lemosását, függönyök kimosását, mert az ágyi poloskák nagy túlélők, ha egy darabig nem is veszi az ember észre a jelenlétét, sajnos képesek meghúzódni, majd ismét támadásba lendülni... azaz, amikor azt gondolná az ember, hogy mind elpusztultak, kikel még csendben néhány tojás, ugyanis a méreg, amit használnak a gázmesterek a petékre nem hat, csakis a kifejlett példányokra, tehát az irtás után hetekkel még kikelhetnek, táplálkoznak, majd ivaréretté válnak, és szaporodnak sunyiban; és a friss példányok amikor előmerészkednek, nem árt, ha találkoznak a méreggel, tehát amíg nem veszíti el a hatóerejét a szétpermetezett cucc, addig nem ajánlott feltakarítani, érdemes inkább odafigyelni arra, hogy ne nyúljon hozzá az ember, amíg ott van a lakásban - nem mondom, hogy könnyű, vagy kényelmes, de a cél érdekében ki lehet bírni, és ki is kell! (személyes tapasztalat)
amúgy ami bogár, rovar, miegyéb abban a szezonban betévedt hozzánk, mind üzembiztosan kifeküdt a szertől, noha csak hetekig hatékony - állítólag -, ez az áldásos hatás nálunk egész nyáron át kitartott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!